<bound method DexterityContent.Title of <Event at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/agenda/exposicio-comic-somnis-i-historia>>.

Exposició- Còmic. Somnis i història.

Data d'inici

Què?
Exposicions Cultura
Quan?
04/05/2024 fins a 28/07/2024 (Europe/Madrid / UTC200)
On?
CAIXAFORUM LLEIDA
Nom de contacte
Caixaforum Lleida
Correu electrònic
Organitzador
Caixaforum Lleida
Preu
Gratuït
Afegiu l'esdeveniment al calendari

Aquesta exposició s'acosta al còmic com a eina de pensament i com a mitjà capaç d'intercalar el tall de discontinuïtat en les lògiques de les històries. Al llarg del segle xx i fins a arribar a l'actualitat, el còmic ha constituït un mirall de la realitat capaç de captar els canvis a la societat i els models d'imaginació. Alhora, el còmic també ha estat un incentiu d'aquests canvis i ha aportat anticipacions substantives, com mostra l'aproximació a l'obra d'autors com ara George Herriman, Milton Caniff i Jean Giraud (Moebius) en aquesta exposició.

La mostra inclou obres d'alguns dels persones o còmics més cèlebres, com per exemple The Yellow Kid, de Richard Felton Outcault, Little Nemo in Slumberland, de Winsor McCay, Terry and the Pirates, de Milton Caniff, Tintín, d'Hergé, Flash Gordon, d'Alex Raymond, The Spirit, de Will Eisner, Sin City, de Frank Miller, The Amazing Spider-man, de John Romita, Watchmen, de Dave Gibbons i Alan Moore, Arzach, de Moebius, i Corto Maltés, d'Hugo Pratt, entre d'altres. A més, aquestes obres dialoguen amb una selecció d'obres d'autors nacionals.