<bound method DexterityContent.Title of <Event at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/agenda/exposicio-hollywood-a-catalunya-i-western-a-les-nostres-fronteres>>.

Exposició- Hollywood a Catalunya i Western a les nostres fronteres

Data d'inici

Què?
Exposicions Cultura
Quan?
10/05/2024 fins a 10/06/2024 (Europe/Madrid / UTC200)
On?
ARXIU HISTÒRIC DE LlEIDA
Nom de contacte
Arxiu Històric de Lleida
Correu electrònic
Organitzador
Arxiu Històric de Lleida
Preu
Gratuït
Afegiu l'esdeveniment al calendari

Del 10 de maig al 10 de juny us convidem a endinsar-vos en el fabulós món del cinema i descobrir els espais de Catalunya on s'hi van filmar pel-lícules i on van conviure grans estrelles com Elizabeth Taylor, Orson Welles, Kirk Douglas, Yul Brynner, Penélope Cruz o Liam Neeson. El gènere western i el territori lleidatà també han estat protagonistes de grans històries immortalitzant paisatges naturals i monuments arquitectònics que ens envolten. Estàs preparat per viure reconèixer el nostre patrimoni des d'una perspectiva pionera?

Què veurem

Hollywood a Catalunya i western a les nostres fronteres és una exposició de caràcter divulgatiu i didàctic sobre les produccions cinematogràfiques rodades al nostre entorn. S'exhibeix material gràfic inèdit, de gran valor històric i cinèfil, per a que les diferents generacions puguin descobrir o reconèixer els indrets principals on es van gravar pel-lícules amb repercussió internacional.

Es complementa amb una selecció privada de màquines de cinema i de vídeo del col-leccionista Diego Tejera que permetran al visitant conèixer l'evolució del setè art i de la televisió de manera didàctica. Aquesta selecció de dispositius del món audiovisual es coneix com La Bicicleta Màgica.