<bound method DexterityContent.Title of <Event at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/agenda/gaza-sacseja-tot-l2019orient-mitja>>.

GAZA SACSEJA TOT L’ORIENT MITJÀ

Debats de Memòria

Data d'inici

Debats de Memòria

Què?
Conferència
Quan?
04/04/2024 des de 19:00 (Europe/Madrid / UTC200)
On?
Sala Alfred Perenya
Nom de contacte
Memòria Democràtica
Correu electrònic
Telèfon de contacte
973700457
Preu
Gratuït
Afegiu l'esdeveniment al calendari

El Departament de Drets Civils de l'Ajuntament de Lleida organitza per dijous 4 d'abril la conferència "Gaza sacseja tot l'Orient Mitjà".


En aquesta conferència es buscarà el context històric del conflicte palestino-israelià que aboca a l'esclat del 7 d'octubre i la posterior resposta israeliana sobre els territoris palestins. També s'analitzaran els vessants internacionals d'aquesta guerra com són els acords Abraham i els interessos de l'Iran, l'Aràbia Saudita i els Estats Units en aquest espai geogràfic. Explicarem la mateixa crisi i intentarem mirar cap a on pot portar.


Anirà conduïda per Joan Roura, periodista i escriptor cobrint l'Orient Mitjà des de 1982. Redactor de la secció d'internacional de TV3 des de 1985. Ha realitzat diverses cobertures informatives de diversos conflictes: Palestina, Israel, les Intifades, guerres libaneses, revoltes àrabs, guerra de l'Iraq, guerra de Síria, Iran, Pakistan. Premi periodista compromès amb els drets humans (2022) de l'Institut Català dels Drets Humans.

 

MÉS INFORMACIÓ: