<bound method DexterityContent.Title of <Event at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/agenda/itinerari-ruta-per-a-la-neteja-de-les-llambordes-stolpersteine-de-la-ciutat-de-lleida>>.

ITINERARI: RUTA PER A LA NETEJA DE LES LLAMBORDES STOLPERSTEINE DE LA CIUTAT DE LLEIDA

Itinerari

Data d'inici

Itinerari

Què?
itinerari
Quan?
19/05/2024 des de 10:00 (Europe/Madrid / UTC200)
Nom de contacte
Memòria Democràtica
Correu electrònic
Telèfon de contacte
973700457
Preu
Gratuït
Inscripció
Lloc web extern
Afegiu l'esdeveniment al calendari

El Projecte Stolpersteine és un projecte impulsat per Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Lleida en el que hi participa l’Amical de Mauthausen i el Centre Excursionista de Lleida.

Aquesta iniciativa vol instal·lar a la ciutat de Lleida les llambordes creades per l’artista alemany, Gunter Demnig.

Les llambordes Stolpersteine van col·locades davant de l’últim domicili conegut on va viure la persona deportada. Els vianants, en ensopegar amb les llambordes, poden llegir el text escrit damunt la planxa de bronze que conté escrites algunes dades i dates de la persona deportada. Aquest fet d’inclinar-se per llegir és un senyal de respecte cap a les víctimes.

Entre els anys 2019 i 2023 s’han col·locat 31 llambordes Stolpersteine en homenatge persones de la nostra ciutat que van ser deportades a diversos camps de concentració nazis.

Aquestes peces en estar col·locades al carrer pateixen un procés de desgast i deteriorament i per això, de manera periòdica, s’ha de fer una tasca de neteja.

El 19 de maig es farà un Itinerari per a la Recuperació de la Memòria Democràtica amb un caràcter molt especial. Juntament amb l’Amical de Mauthausen i el Grup de Recuperació de Memòria Històrica del Centre Excursionista de Lleida que faran un recorregut per les 31 llambordes col·locades els anys 2019 i 2023, realitzant una neteja a fons d’aquestes peces i recordant les persones homenatjades en les llambordes.

El punt de trobada de l’activitat serà a la plaça de la Paeria a partir de les 10.00 hores. D’aquest indret sortiran tres grups que recorreran els diversos carres de la ciutat on hi ha col·locades llambordes.

Aquesta activitat de neteja serà desenvolupada per l’alumnat que va participar en el viatge a Mauthausen per assistir als actes del 79è aniversari de l’alliberament del camp i està oberta a tota la ciutadania que està interessada a conèixer les llambordes Stolpersteine de la ciutat.

Inscripcions i informació:

Departament de Drets Civils
Telèfon: 973700457
a/e: memoriademocratica@paeria.cat

Centre Excursionista de Lleida
Telèfon: 973242329
a/e: cel@cel.cat