<bound method DexterityContent.Title of <Event at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/agenda/la-lleida-maconica-segon-recorregut>>.

LA LLEIDA MAÇÒNICA (SEGON RECORREGUT)

Itinerari per a la Recuperació de la Memòria Democràtica

Data d'inici

Itinerari per a la Recuperació de la Memòria Democràtica

Què?
Itineraris i visites Tots els públics
Quan?
03/12/2022 des de 17:00 (Europe/Madrid / UTC100)
Nom de contacte
Memòria Democràtica
Correu electrònic
Telèfon de contacte
973700457
Preu
Gratuït
Afegiu l'esdeveniment al calendari

Segon recorregut de l’Itinerari per a la Recuperació de la Memòria Democràtica “La Lleida maçònica”.

Aquest Itinerari es va realitzar el dia 15 d’octubre i donada la gran demanda de peticions, es va decidir dur a terme un segon recorregut.

Els quaranta anys de dictadura va comportar un fort descrèdit per les ordres maçòniques i els maçons, essent un dels col·lectius més oblidats com a víctimes del franquisme. Mentre d’altres organitzacions polítiques i sindicals han pogut recuperar el seu patrimoni i els seus membres han sigut objecte de públic reconeixement, no ha succeït el mateix amb els maçons que han vist com amb l’arribada de la democràcia no ha suposat la recuperació completa de la seva honorabilitat.

L’Itinerari de Memòria recupera els llocs històrics documentats on s’ubicaven les lògies maçòniques a la ciutat de Lleida durant el primer terç del segle XX fins a la Guerra Civil.

Explicant quines lògies treballaven, fent referència a nom de persones històriques de la maçoneria lleidatana. Durant el trajecte es conten aspectes relacionats amb la maçoneria per millorar el seu coneixement.

Al final de l’Itinerari es pot visitar la Respectable Lògia Silenci on treballen els maçons lleidatans que anirà acompanyada d’una explicació de la simbologia bàsica que conté l’espai. 

Itinerari guiat pel Mestre Maçó, Josep Ramon Casas Iglesias.

 

IMPORTANT: Inscripció prèvia:

📝: Memòria Democràtica-Ajuntament de Lleida 📧: memoriademocratica@paeria.cat ☎️: 973700457

📝: Centre Excursionista de Lleida 📧: cel@cel.cat ☎️: 973242329