“Chopin amb clau de dona” amb Anthony Ratinov, el pianista guanyador del Concurs Internacional Ricard Viñes, i l'actriu Emma Vilarasau..

“Chopin amb clau de dona” amb Anthony Ratinov, el pianista guanyador del Concurs Internacional Ricard Viñes

El concert del dissabte inclou narracions en català amb l’actriu Emma Vilarasau, a més de la conferència del dimecres en el marc del “Parlem de Música”

El dijous hi ha Escorxadijous amb Oriol Sauleda i el seu “Llumeneres” i el diumenge es representa “La plaça del Diamant” del TNC a la Llotja amb una xerrada prefunció

El concert del dissabte inclou narracions en català amb l’actriu Emma Vilarasau, a més de la conferència del dimecres en el marc del “Parlem de Música”

El dijous hi ha Escorxadijous amb Oriol Sauleda i el seu “Llumeneres” i el diumenge es representa “La plaça del Diamant” del TNC a la Llotja amb una xerrada prefunció

L’Auditori municipal Enric Granados serà l’escenari aquest dissabte dia 9 del concert “Chopin amb clau de dona”, que comptarà amb el pianista guanyador del XXV Concurs Internacional Ricard Viñes, Anthony Ratinov, qui serà l’encarregat d’interpretar el concert nº 2 de Chopin. A Ratinov, s’hi sumaran les narracions de l’actriu Emma Vilarasau, qui posarà veu a la relació epistolar entre Frédéric Chopin i George Sand des del punt de vista de l’escriptora francesa, una idea original pensada i guionitzada per Jordi Cos.

Amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i sota la direcció de Teresa Riveiro Böhm, es podrà gaudir de l’obra de Chopin que combina la bellesa melòdica amb la tècnica pianística exigent. Es tracta d’una peça que destaca per la seva expressivitat romàntica, els seus passatges lírics i la seva capacitat per captar l’atenció i les emocions de tota aquella persona que l’escolta. Composta entre els anys 1829 i 1830, representa una de les obres més destacades i populars del repertori per a piano.

El programa també inclou “Polonesa” d’Aleksandr Glazunov. L’entrada general val 20 € i la d’Amic/a de LaTemporada, 18 €. Aquest mateix concert va tenir lloc el dissabte passat al Palau de la Música de Barcelona i el dia 8 de març es podrà escoltar a la Factoria Cultural de Terrassa.

Aquest concert forma part del cicle de conferències “Parlem de Música”, a càrrec del musicògraf i divulgador musical, Albert Ferrer Flamarich. La xerrada tindrà lloc tres dies abans del concert, el dimecres dia 6, a les 18.30 h, i es farà a la sala 2 de l’Auditori. Ferrer Flamarich farà una aproximació a l’espectacle que gira entorn de Chopin i la seva relació amb George Sand mitjançant la seva correspondència. També es parlarà del Concert núm. 2 d’aquest compositor. L’activitat s’obre a tothom i és gratuïta

“Llumeneres” a l’Escorxadijous del març

L’Escorxadijous d’aquest mes de març porta a escena “Llumeneres”, d’Oriol Sauleda. L’espectacle és una festa on impera el sentiment de pertinença a un col·lectiu efímer i tothom espera passar-ho bé. A partir del seu llibre homònim, Sauleda fa de mestre de cerimònies d’aquesta festa de la paraula, la música i la dansa esdevinguda espectacle, on es convoca el públic a deixar-se anar en un trànsit reparador a ritme de techno, salsa, psytrance, bossanova o swing. Qualsevol ritme i proposta són un pretext per no oblidar que s’ha vingut a viure.

“Llumeneres”, d’1 h 20 minuts de durada, tindrà lloc el dijous, dia 7, a les 21 h, al Teatre municipal de l’Escorxador. L’entrada val 10 euros, 6 amb el carnet d’Amic/a de LaTemporada.

Xerrada prefunció de La plaça del Diamant

El Teatre Nacional de Catalunya porta diumenge al Teatre de La Llotja “La plaça del Diamant”, de la novel·la de Mercè Rodoreda i posada en escena per Carlota Subirós. No queden entrades disponibles per assistir a aquesta obra que narra la vida de la Natàlia, una dona humil del barri de Gràcia que viu els trasbalsos de la segona República, la guerra i la misèria del franquisme. El personatge és interpretat per onze actrius d'edats i perfils diversos, en una mena de calidoscopi escènic i femení que descobreix a l’espectador matisos i mostra contrastos de la vida de la protagonista.

“La plaça del Diamant” és un dels referents de la literatura catalana i un clàssic de postguerra. Subirós apropa l’obra d’una manera intimista i contemporània, com ha fet en altres clàssics catalans com “Maria Rosa” i “Sol solet”, d’Àngel Guimerà.

Per endinsar-se en aquesta obra, s’ha programat la xerrada prefunció, a les 17.30 h, al mateix teatre, amb la crítica literària i llibretera catalana, Marina Porras. L’activitat es fa, amb la implicació de la llibreria La Fatal, per entendre millor el context i el contingut d’aquest clàssic català i per, després, gaudir més de la representació de l’obra. Porras és doctora en Teoria de la literatura i Literatura comparada, professora de la Universitat Pompeu Fabra i autora del llibre ”Al mig de la vida, jo, retrat biogràfic de Mercè Rodoreda”. L’accés a la xerrada és gratuït.

LaTemporada Lleida