<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/35958>>.

L’emergència climàtica, ambiental i sanitària centren l’Eix 4 del Pacte Social per Lleida

En la sessió de seguiment del Pacte, s’han exposat, entre altres, millores en la mobilitat, accions per atendre les situacions de pobresa energètica i el treball en xarxa amb les autoritats sanitàries

En la sessió de seguiment del Pacte, s’han exposat, entre altres, millores en la mobilitat, accions per atendre les situacions de pobresa energètica i el treball en xarxa amb les autoritats sanitàries

El Pacte Social per Lleida segueix el calendari de reunions i aquest dimarts ha tractat l’Eix 4 que tracta els àmbits de l’emergència climàtica, l’ambiental i la sanitària. La sessió de seguiment ha estat presidida pel regidor d’Ocupació, Responsabilitat Social i Horta, David Melé, que ha estat acompanyat pel regidor de Mobilitat i Serveis Urbans, Joan Ramon Castro, i la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall. Per part dels sindicats, han participat Alberto Puivecino i Josep Rodríguez, en representació de Comissions Obreres (CCOO), i Ramon Moreno i José Luís Aguilar, de la Unió General de Treballadors/es (UGT).

Durant la trobada, s’han repassat les actuacions que ja estan en marxa per donar compliment als compromisos inclosos en el Pacte Social.
En l’àmbit de la salut s’ha parlat de la creació de la xarxa de col·laboració entre els Centres d’Atenció Primària de la ciutat i l’Ajuntament per coordinar i donar resposta a les problemàtiques socials que es puguin detectar. Especialment, la xarxa ha de col·laborar i s’ha de coordinar amb les autoritats sanitàries per frenar la Covid19. En aquest sentit, s’ha donat compliment amb la cessió del pavelló municipal de l’11 de setembre com a espai vacunal i de cribratge.
En l’àmbit de l’Espai Públic i la Mobilitat s’ha explicat la campanya publicitària per fer ús dels autobusos urbans. Amb la voluntat que el servei de transport públic sigui més eficaç, sostenible i accessible, la nova ordenança de mobilitat obre la possibilitat a aplicar a la ciutat zones de baixes emissions i que s'ha demanat en els ajuts del Next Generation per poder-ho tirar endavant.
També s’ha informat que s’ha fet un camí escolar fins a l'institut del Castell dels Templers, que també s’utilitza com a carril bici o de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP). S'han reorganitzat els carrils bicis existents des del barri de Magraners passant per la Bordeta i fins arribar a l'Av. de l'Estudi General. A més, s’ha comentat la instal·lació de semàfors exclusius per a bicis i VMP a l’avinguda de Catalunya.
En l’àmbit de la pobresa energètica, s’ha explicat que hi ha un equip de 4 treballadores socials, una a cada zona de serveis socials, per atendre les famílies en situació de vulnerabilitat, acompanyar-les a adoptar mesures d’estalvi i reducció de consums i agilitzar els processos burocràtics. Així mateix, es preveu posar en funcionament, abans de finalitzar l'any, l'Oficina mixta entre serveis socials i l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) d'atenció als desnonaments i la pobresa energètica.
En l’àmbit de l’emergència climàtica, s’ha apuntat que s’està elaborant un Pla del Verd de Lleida i s’ha parlat de la previsió de nous parcs urbans (Alcalde Pujol i Ciutat Jardí). També s’ha millorat el marge dret del riu i està en funcionament un programa de millora de la biodiversitat (instal·lació de caixes niu, refugis ratpenats, etc.).

Durant la reunió s’ha destacat també el treball i la coordinació de les diferents regidories i departaments per poder dur a terme els diferents aspectes que estableixen els diferents eixos del Pacte Social. S’ha posat de manifest la capacitat de coordinació i col·laboració entre els diferents tècnics i responsables de les regidories així com la col·laboració dels regidors que hi ha pres part.