<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36917>>.

Inclouen la Fira de la Contractació en el Banc de Bones Pràctiques dels municipis de Catalunya

Ha estat escollida, juntament amb el Punt per l’Equitat Educativa i altres quatre projectes més de la Paeria, en la iniciativa que promouen la Fundació Carles Pi i Sunyer i la Federació de Municipis En l’actualitat, 21 accions de l’Ajuntament de Lleida han estat incloses en el catàleg des dels seus inicis

Ha estat escollida, juntament amb el Punt per l’Equitat Educativa i altres quatre projectes més de la Paeria, en la iniciativa que promouen la Fundació Carles Pi i Sunyer i la Federació de Municipis En l’actualitat, 21 accions de l’Ajuntament de Lleida han estat incloses en el catàleg des dels seus inicis

Sis projectes de l’Ajuntament de Lleida han estat seleccionats per formar part del Banc de Bones Pràctiques dels municipis catalans, en superar el procés de valoració d’aquesta iniciativa que impulsen la Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis autonòmics i locals i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), i després de tenir en compte que siguin pràctiques innovadores i que s’hagin implementat de forma efectiva.

Els sis projectes escollits: Fira de la Contractació, Punt per l’Equitat Educativa, Escoles Segures, Frisbee. Do Something 4 Nothing, Projecte Èxit i Lo Marraco formen part del llistat de 14 propostes que les regidories de la Paeria van inscriure en la convocatòria del Banc de Bones Pràctiques. Des de la seva creació, el 2014, 21 actuacions de l’Ajuntament de Lleida han tingut aquest reconeixement en alguna de les 22 categories establertes, que van des de l’àmbit social i econòmic, fins al cultural i educatiu, passant per la participació i el bon govern.
La Fira de la Contractació és l’espai de trobada virtual entre la Paeria i empreses privades del territori amb potencial de convertir-se en proveïdors de serveis municipals. L’objectiu de la fira és servir com un expositor dels contractes de servei que ofereix l’Ajuntament i permetre l’accés a aquests de manera transparent a empreses locals, promovent la participació de petites i mitjanes empreses i la innovació en la contractació pública.
El Punt d'Equitat Educativa és un projecte que, juntament amb altres accions, pretén evitar la segregació escolar perquè es fa una distribució equitativa entre tots els centres dels alumnes que arriben a mig curs. Es tracta d'un recurs socioeducatiu que funciona amb la col·laboració dels Equips d'Assessorament Psicopedagògic del Departament d'Educació, els Serveis Socials de la Paeria i l’Oficina Municipal d’Escolarització que ha permès agilitzar i millorar i l’acollida a les famílies nouvingudes amb fills i filles en edat d’escolarització.
El projecte “Escoles segures: Construint espais segurs en l’àmbit educatiu” té per finalitat crear les condicions necessàries per evitar qualsevol tipus d’assetjament, agressió sexual i qualsevol altra forma de violència masclista i d’abús a infants, adolescents, joves i conjunt de persones que integren les comunitats educatives de les escoles municipals de Lleida. El projecte s’ha iniciat amb les escoles d’ensenyaments artístics: l’Aula Municipal de Teatre, l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol (EAM) i l’Escola i Conservatori Municipal de Música.
Projecte Èxit és una proposta dirigida als alumnes de 3r i 4t d’ESO de l’IES Maria Rúbies de Lleida, alumnes amb dificultats d‘aprenentatge que es troben en el final de l’etapa obligatòria de l’ensenyament, i que no tenen decidit el seu futur. Aquest projecte està orientat a motivar els alumnes a fer activitats formatives pràctiques en instal·lacions i equipaments del consistori, paral·lelament a les activitats teòriques.
FRISBEE (Do Something 4 Nothing) és un projecte d’Aprenentatge i Servei Solidari (ApSS) ideat des del seu inici per una quinzena de joves de la ciutat de Lleida durant el curs 20-21 i coordinat per la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida i la Unitat de Desenvolupament i Cooperació de la Universitat de Lleida.
El SIS 0-3 "Lo Marraco" és un servei d’àmbit municipal per l'atenció a famílies en situació de vulnerabilitat i risc social, amb infants d'entre 0-3 anys que, mitjançant activitats de suport i formació, vetlla per un adequat desenvolupament integral i benestar dels infants i per la permanència amb la família. El SIS ofereix una atenció personalitzada de suport i acompanyament i se situa dins les mateixes Escoles Bressol del municipi.