El MORERA estrena el programa d’activitats educatives amb la visita de més de 600 alumnes d’arreu del territori.

El MORERA estrena el programa d’activitats educatives amb la visita de més de 600 alumnes d’arreu del territori

El Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida ha començat a fer visites, itineraris i a donar a conèixer el seu patrimoni a diferents centres educatius a partir d’un nou programa de mediació

El Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida ha començat a fer visites, itineraris i a donar a conèixer el seu patrimoni a diferents centres educatius a partir d’un nou programa de mediació

El Museu ha iniciat amb èxit el programa de mediació educativa pensat per apropar la col·lecció d’art a diferents nivells educatius. Des de l’estrena del nou MORERA l’abril passat, més de 600 alumnes de diferents centres educatius han participat en les diferents propostes que el Museu proposa per conèixer a grans trets la valuosa col·lecció que custodia des de diferents punts de vista. En aquest sentit, la proposta presenta una introducció a la col·lecció, però al mateix temps posa de manifest que, fins i tot l’art de fa més d’un segle, pot ajudar-nos a tractar temes transversals i d’actualitat.

Pel que fa a les visites, es presenten dues opcions: la visita dinamitzada i la comentada. La visita dinamitzada, pensada per a tots els nivells educatius, és aquella en què es podrà conèixer com s’ha anat conformant la col·lecció del MORERA. A través de les variades tècniques artístiques, es proposa un recorregut per l’art del segle XX i inicis del segle XXI per conèixer els artistes lleidatans més significatius. Aquest tipus de visita permet manipular objectes i treballar els conceptes a través d’aquests, ja que el recorregut es fa amb l’ajuda de diversos materials educatius adaptats a cada nivell.

Per altra banda, el Museu proposa una visita comentada, enfocada a estudiants universitaris o de batxillerat, durant la qual es podrà conèixer la sala de reserva del Museu, la qual permet explicar una de les tasques més importants de les institucions museístiques, la de restaurar, conservar i catalogar les obres d’art. Aquesta visita permet conèixer els secrets més amagats del Museu i aproximar-se a la feina de les restauradores i conservadors.

Itineraris temàtics per connectar present i passat

Les obres que formen part de la col·lecció del Museu ens permeten encetar una gran varietat de temes transversals, conèixer la nostra història i engegar un diàleg entre els participants.

El programa educatiu del nou MORERA proposa treballar amb més profunditat, temes d’actualitat com el canvi global, el paper de la dona al llarg de la història o la Guerra Civil Espanyola a partir d’una selecció d’obres.

Leandre Cristòfol viatja als centres educatius

El curs 2023-2024, el MORERA va iniciar el projecte de l’Univers Cristòfol, un projecte educatiu itinerant descontextualitzat de les exposicions del Museu que té com a objectiu donar a conèixer la vida i l’obra de l’artista Leandre Cristòfol i al mateix temps incentivar projectes transversals que englobin diferents matèries.

L’edició passada va estar en disposició de 5 centres educatius i, enguany, de 6 més qui poden gaudir de l’experiència de disposar del material a les seves aules, treballar-lo i, a partir de la figura de l’artista d’Ós de Balaguer, tractar diferents temàtiques.

L’experiència, segons recullen docents i alumnes participants l’any passat, ha estat molt enriquidora, ja que permet connectar l’art amb qualsevol dels eixos de coneixement que es treballin en el moment i en qualsevol de les etapes educatives.

Tota l’oferta educativa del Museu es pot consultar al web del Museu.