L'alcalde i el conseller en un moment de la presentació pública..

Es licita la nova estació d’autobusos de Lleida

La Generalitat licitarà l’obra per 44 milions d’euros aquest mes d’abril i les obres estaran acabades la tardor de 2025. La nova estació d’autobusos garanteix la protecció patrimonial dels edificis històrics dels Docs i de l'antiga Farinera La Meta.

La Generalitat licitarà l’obra per 44 milions d’euros aquest mes d’abril i les obres estaran acabades la tardor de 2025. La nova estació d’autobusos garanteix la protecció patrimonial dels edificis històrics dels Docs i de l'antiga Farinera La Meta.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat del Conseller de Territori, Juli Fernàndez, han fet pública la licitació de la nova estació d'autobusos de Lleida, aquest mes d’abril, amb la corresponent inversió de 44 milions d’euros, perquè entri en funcionament  la tardor de l’any 2025.

L'edifici d’11.600 metres quadrats comptarà amb un total de 28 andanes. Donarà resposta a una demanda que actualment se situa en uns 1,4 milions de viatgers anuals.

L’alcalde, Miquel Pueyo, ha destacat que “la nova estació d’autobusos és una iniciativa estratègica per a millorar la mobilitat a la ciutat que resol, definitivament, una mancança històrica per a Lleida”. L’alcalde ha posat en valor que “aquest mandat hem afrontat un tema pendent que calia encarar i ja podem dir que estem superant el llegat d’una estació d’autobusos caduca i en un estat deplorable”.

La nova estació d’autobusos de la ciutat de Lleida garanteix la protecció patrimonial dels edificis històrics dels Docs i de l'antiga farinera La Meta. De fet, la construcció de la nova estació d’autobusos preveu la rehabilitació de l'edifici dels antics magatzems industrials dels Docs i dotar-los d'un nou embolcall de vidre. Els Docs acolliran els serveis propis de l'estació, com són el vestíbul, les taquilles per a operadors, la sala d'espera, la sala de control centralitzat de l'estació, la sala de descans, els vestidors i els banys. La resta es completa amb una zona de nova construcció a la parcel·la sense edificar adjacent al carrer Comtes d'Urgell.

De la seva banda, el conseller, Juli Fernàndez, que ha indicat que avui mateix s’ha aprovat el projecte, també ha explicat que “amb aquesta obra també fem ciutat ja que actuarà com a element catalitzador d’una nova configuració urbana del sector”. El conseller ha detallat que a la tardor començaran les obres perquè “Lleida tingui una estació com es mereix la ciutadania, preparada per a 120 línies i  per a donar 70 serveis en hora punta”.

A més de l'accés principal, l'estació comptarà amb una segona entrada per a vianants a l'altre extrem de l'edifici, al carrer Comtes d'Urgell, que facilitarà l'accés a l'estació des dels barris de Balàfia i Pardinyes. L'edifici incorporarà un sistema intel·ligent de gestió de les andanes i altres millores tecnològiques en comunicació amb els usuaris i la gestió de la ventilació.

La futura estació d’autobusos de Lleida tindrà l'accés i la sortida dels autobusos pel carrer Príncep de Viana a través d'un nou túnel que connectarà amb el carrer, la qual cosa comportarà una nova regulació semafòrica.

A la presentació hi han assistit el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, la segona tinent d’alcalde, Jordina Freixanet, la delegada del Govern de la Generalitat, a Lleida, Montse Bergés, el secretari de mobilitat i infraestructures, Marc Sanglas, el subdirector general d’obres i projectes, Pedro Malavía i la directora dels serveis territorials de Territori a Lleida, Jossé Terés.