Jornada aquest dimecres a la Cambra de Comerç de Lleida per informar sobre solucions de finançament en projectes empresarials..

Jornada per informar sobre solucions de finançament en projectes empresarials

La Ronda de finançament, que s’ha fet aquest matí a la Cambra de Comerç de Lleida, s’ha adreçat a start-ups, persones autònomes, microempreses, pimes i grans empreses

La Ronda de finançament, que s’ha fet aquest matí a la Cambra de Comerç de Lleida, s’ha adreçat a start-ups, persones autònomes, microempreses, pimes i grans empreses

L'Ajuntament de Lleida ha realitzat, juntament amb Globalleida, una nova Ronda de finançament per informar sobre solucions de finançament per a projectes empresarials. La jornada, que s’ha fet aquest dimecres al matí, a la Cambra de Comerç de Lleida, ha donat a conèixer productes i instruments financers de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) i del ‘Institut Català de Finances (ICF), els quals faciliten finançament per a start-ups, persones treballadores per compte propi, microempreses, pimes i grans empreses. Són opcions que se centren en préstecs, avals i capital de risc.

La jornada ha de servir perquè les persones interessades trobin el producte que millor s’adapta a les seves necessitats. Representants de l’ICO i de l’ICF han explicat les característiques bàsiques dels seus productes i s’ha ofert la possibilitat de fer entrevistes individuals. És a dir, l’objectiu és posar en contacte empreses i entitats de finançament públiques i acostar l’oferta financera a les empreses.

La regidora de Promoció de la Ciutat, Pilar Bosch, ha indicat que, en temps de complexitat econòmica, és important escoltar propostes que fan entitats públiques com l’ICO o l’ICF per generar solucions que ajudin a fer créixer les empreses o projectes emprenedors. Bosch ha apuntat que és una jornada que s’ha impulsat amb la col·laboració institucional, entre les àrees econòmiques de la Paeria i la Diputació de Lleida,

També hi han participat Jordi Verdú, en representació de la Diputació de Lleida, i Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç de Lleida. Després de les intervencions dels representats de l’ICO i de l’ICF, hi ha hagut torn de preguntes i s’ha passat a les entrevistes personalitzades, per rebre un assessorament ajustat i adreçar productes adients segons el cas i, si s’escau, començar a negociar la quantia del préstec.

La Paeria promou les Jornades de Finançament amb GlobaLleida, àrea d’emprenedoria i empresa del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.