L’IMO suma 1.360 insercions laborals el 2022 a través dels seus serveis d’ocupació.

L’IMO suma 1.360 insercions laborals el 2022 a través dels seus serveis d’ocupació

El Consell Rector d’aquest organisme ha presentat la memòria de l’any passat, on es recullen, entre altres dades, les més de 3.800 persones ateses als diferents punts de recepció o les prop de 2.000 persones que s’han donat d’alta en el Servei d’Intermediació Laboral

El Consell Rector d’aquest organisme ha presentat la memòria de l’any passat, on es recullen, entre altres dades, les més de 3.800 persones ateses als diferents punts de recepció o les prop de 2.000 persones que s’han donat d’alta en el Servei d’Intermediació Laboral

L’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) Salvador Seguí ha sumat 1.360 insercions laborals durant el 2022 a través dels seus serveis d’ocupació. En concret, han estat 603 persones mitjançant les polítiques actives d’ocupació i 757 insercions amb el Servei d’Intermediació Laboral (SIL) de l’IMO. Del SIL també destaquen les 1.939 persones que s’han donat d’alta en el servei o les 1.091 ofertes gestionades, fet que dona valor al treball que es fa des d’aquest servei i des de l’organisme per millorar l’ocupabilitat de les persones i la competitivitat de les empreses.

El Consell Rector de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) Salvador Seguí, que ha estat presidit pel regidor en funcions David Melé, s’ha reunit aquest dijous i ha exposat algunes de les dades que s’han registrat durant el 2022 i que estan recollides a la memòria de l’activitat de l’institut. Una de les xifres que ha destacat Melé ha estat les 3.858 persones ateses en els diferents punts d’atenció de l’organisme. El president de l’IMO en funcions ha remarcat que l’exercici anterior es va tancar amb més ocupació i que “sembla que s’està entrant en una situació de recuperació que s’ha d’anar consolidant” per avançar i afrontar els reptes que es presenten. En aquest sentit, ha apuntat que cal que els sectors públic i privat treballin plegats per teixir aliances i estratègies que afavoreixin la inserció laboral.

L’IMO vetlla per l’orientació, la formació, la inserció i l’acompanyament de la ciutadania que ho sol·licita i permet trobar la feina més adequada al perfil professional de cadascú, cosa que repercuteix en la qualitat de vida, tant personal com laboral de la persona, així com dotar les empreses dels millors professionals.

En el marc de les seves línies estratègiques, s’ha executat un treball en què:

-s’han identificat una vintena de perfils professionals en transformació i en sectors emergents, com l’economia verda, digital  o logística, i s’ha incrementat en un 46% el nombre de persones treballadores en actiu ateses.

-203 empreses han fet ús del servei de formació continua.

-s’ha augmentat  en un 44% la participació en accions d’inclusió digital per millorar l’accés i l’ús digital, així com la reducció de la bretxa digital.

-s’han incrementat el nombre de publicacions a les xarxes socials de l’organisme.

-s’han gestionat vuit projectes d’ocupació en cooperació amb trenta-set entitats, organitzacions i regidories de la Paeria.

-treballar en un sistema de gestió del coneixement per afavorir la presa de decisions i l’optimització dels recursos i les actuacions.

El Consell Rector de l’IMO està compost per 17 persones, entre les quals hi ha representants dels diferents grups polítics de la Paeria; els dos sindicats majoritaris, UGT i CCOO; representants de la Junta de Govern i del Comitè d’Empresa, així com també hi participen la Coell i la Fecom, com a dues de les organitzacions empresarials més representatives de Lleida.