Correfoc a la Festa Major de Lleida..

La llum i la pólvora del Correfoc encenen la nit del dissabte de Festa Major a Lleida

Els Diables de Lleida, els Dimonis dels Trons, el Drac Carrincló i els Marraquets recorren el centre de la ciutat per omplir-lo de foc i espurnes en un ambient infernal i festiu

Segona revetlla, als Camps Elisis, amb la presentació de la cançó de la Festa Major de Lleida

Els Diables de Lleida, els Dimonis dels Trons, el Drac Carrincló i els Marraquets recorren el centre de la ciutat per omplir-lo de foc i espurnes en un ambient infernal i festiu

Segona revetlla, als Camps Elisis, amb la presentació de la cançó de la Festa Major de Lleida

La llum i la pólvora han regnat aquesta nit a la ciutat amb el tradicional Correfoc. Els Diables de Lleida, els Dimonis dels Trons, el Drac Carrincló i els Marraquets han deixat al seu pas un rastre de foc i espurnes, creant un ambient d’infern festiu. Els lleidatans i les lleidatanes han participat en aquest acte, ballant i acompanyant els diferents balls, que barregen cultura popular, música, focs i tradició.

L’itinerari s’ha iniciat a la plaça del Seminari i ha passat per carrers del Centre Històric, arribant al carrer de la Palma, a l’avinguda de Blondel fins a la plaça de Sant Francesc, on s’ha fet l’espectacle final.

Prèviament, s’ha fet el correfoc infantil, que ha anat des de la cantonada del carrer de les Monges i el carrer de la Palma i que també ha acabat a la pl. de Sant Francesc. En aquest cas, hi ha participat la Colla Infantil dels Diables de Lleida i els Diables Kids de l’Espluga de Francolí.

Segona nit de Revetlla als Camps Elisis

Aquest dissabte té lloc la segona nit de revetlla de la Festa Major de Lleida, que es concentra als diferents escenaris dels Camps Elisis. Enguany, hi ha hagut una actuació especial amb la presentació de la cançó de la Festa Major de Lleida, a càrrec de Lucía Fernández.

A l’Escenari Festes Lleida, ha interpretat “El millor moment”, la cançó de la Festa Major d’enguany. El tema ha estat creat i produït per Vicent Montfà i Miquel Allué, dels Bucs El Mercat, i l’interpreta la Lucía, guanyadora del càsting convocat per LleidaJove.

Escenari Festes Lleida

-20 h The Gramophone All Stars: Nascuts el 2008, van mutar en big band amb l’aclamat “Jazzmaica” (2014), i amb “Maraca Soul” (2017) van obrir el ventall rítmic a altres sonoritats caribenyes com el boogaloo o el calipso. Amb més de 150 concerts a l’esquena en format big band, retornen amb l’esperat “Call Your Friends”.

-23 h Burning: Més de quatre dècades defensant Burning, paradigma de la història de la música estatal i Johnny va passar full sense oblidar-se dels seus orígens.

-01.30 h Tribade: Tres anys des del seu debut amb “Las Desheredadas”, es confirma la seva trajectòria ascendent i imparable amb la publicació del seu segon disc “Dyke”, on fan gala de la seva potent fórmula de rap i fusió de músiques urbanes amb lletres 100% compromeses.

-03 h El Pony Pisador: S’ha convertit en una de les bandes de música popular més importants del país, amb un so dins de la tradició cèltica i folk. Si barregem els mons de Tolkien amb Monty Python i afegim una dosi d’energia folk contemporània, el resultat podria ser El Pony Pisador.

Escenari orquestra

-21 h i 00.30 h Jamaica: Formada l’any 1995, s’ha consolidat com una de les millors formacions. Amb una espectacular posada en escena i un repertori polivalent per a tots els públics amb tots els estils de la música actual.

Escenari Glorieta

-22 h Els llums de colors: Els llums de colors neix el 2013 de les mans inquietes del bateria lleidatà Xavier León. El 2023, deu anys després del seu debut, l’energia cinètica continua fluint i està en perfecta sincronia. Una nova formació i unes noves cançons que suposen una alenada d’aire fresc per a l’escena catalana.

-23 h El último escuadrón: Format fa deu anys, ja és un grup pioner a Lleida, que ha obert camí cada cop amb més ganes. El seu segon disc, anomenat “En tierras desconocidas”, surt aquest mes de maig.

-00 h Malson atmosfèric: Conjunt gironí de música pop i urbana en català amb ritmes i lletres. Ho organitza: La Sirollada.

-a partir de les 01 h Sauce, Nito i Mark Weaver. Ho organitza: Am+.

Escenari pavelló

-A partir de les 19 h, amb Dj Maxxx i Dj Sergiolo, amb grans temes que sonaran a la tarda.

-A partir de les 23 h, prendran el relleu a la nit, els DJ Moncho, Ernest Codina i Gaby Gomez.

Consultar altres actes del programa de la Festa Major de Lleida 2024

Descarregar el programa de la Festa Major de Lleida 2024

Més informació - Festa Major de Lleida 2024

Festa Major segura i cívica