Un acte recent al Cafè del Teatre dins del festival Poesia Lleida.

La Paeria arrenca el concurs per a renovar la gestió del Cafè del Teatre de l’Escorxador

En el pròxim ple es portaran a aprovació els plecs de condicions, es preveu fer-hi algunes obres de millora a l’estiu i que el nou contracte estigui adjudicat al setembre

Es valorarà que la programació sigui variada i de qualitat, i la regidoria de Cultura tindrà prioritat per a l’organització d’activitats

En el pròxim ple es portaran a aprovació els plecs de condicions, es preveu fer-hi algunes obres de millora a l’estiu i que el nou contracte estigui adjudicat al setembre

Es valorarà que la programació sigui variada i de qualitat, i la regidoria de Cultura tindrà prioritat per a l’organització d’activitats

L’Ajuntament de Lleida portarà a aprovació en el pròxim ple els plecs de licitacions que regiran la concessió administrativa del nou contracte de gestió del Cafè del Teatre de l’Escorxador, que es preveu que pugui entrar en funcionament al mes de setembre.

El nou adjudicatari s’haurà d’encarregar de la gestió i coordinació de la programació cultural de l’equipament, l’explotació del servei de bar (que pot incorporar terrassa exterior) i de la prestació del servei tècnic per a les activitats culturals (tècnic de so i auxiliar d’il·luminació).

Es tindrà en compte en la valoració de les ofertes que la programació sigui de qualitat (amb abast local, català, nacional i internacional), amb una oferta variada tant en disciplines, estils i tendències, en especial de música en viu, però també d’altres com les arts escèniques, i tota mena de manifestacions culturals. També es valorarà la connexió amb els diferents circuits culturals, el teixit associatiu i comunitari i el món artístic i cultural local, per aconseguir atendre els diversos públics de manera àmplia.

La regidoria de Cultura es reserva la prioritat en la programació per l’organització de les seves activitats, amb esdeveniments com Animac, el Festival de Poesia, el MUD, el Cafè Curt i el Jazz Tardor, entre d’altres.

Pel que fa al bar, l’horari mínim d’obertura haurà de ser de 5 dies a la setmana (3 laborables i 2 en cap de setmana) de 17.30 a 22.30 hores i haurà d’estar en funcionament sempre que s’hi desenvolupin actes culturals.

El preu de licitació s’estableix en un cànon anual de 18.989,47 euros a l’any, que els licitadors poden incrementar en la seva oferta econòmica, i la durada del contracte serà de dos anys (prorrogables en dos anys més).

L’actual concessió caduca el pròxim 16 de juny. A partir d’aleshores, i durant tot l’estiu, està previst que es puguin dur a terme algunes actuacions de millora de l’espai, en especial pel que fa a les instal·lacions elèctriques, de climatització i la il·luminació, per tal que l’edifici estigui a punt per iniciar la nova concessió a partir del mes de setembre.

Criteris de valoració de les ofertes

Els plecs de condicions preveuen que es valori amb un màxim de 30 punts el cànon proposat; amb 18 punts el preu del servei tècnic; amb 12 punts l’experiència del personal; i amb 30 punts el projecte del servei de gestió, explotació i coordinació del Cafè del Teatre (15 per a la proposta artística i cultural; 5 pel servei de bar; 5 pel disseny dels espais; 2,5 pel servei de terrassa; i 2,5 pels elements de comunicació).

El govern ja va comunicar als grups la licitació del contracte en l’última comissió informativa de la Capital Cultural i les Oportunitats del passat divendres, i se n’informarà oficialment a la comissió de Gestió de la Ciutat d’aquest dimecres.