L’Ajuntament de Lleida aborda obres de millora de l’accessibilitat en tres centre cívics municipals.

La Paeria millora l’accessibilitat a tres centres cívics

Als casals de Democràcia, Cappont i La Bordeta s’adeqüen les cambres higièniques i l’accés general per a garantir els drets de les persones amb mobilitat reduïda

Als casals de Democràcia, Cappont i La Bordeta s’adeqüen les cambres higièniques i l’accés general per a garantir els drets de les persones amb mobilitat reduïda

L’Ajuntament de Lleida aborda obres de millora de l’accessibilitat en tres centre cívics municipals, els de Democràcia –on ja han començat les tasques–, Cappont i La Bordeta.

Les actuacions se centren en garantir que l’accés general i a les cambres higièniques de les diferents plantes d’aquests edificis siguin accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

A Democràcia, s’afegirà un tercer lavabo mixte adaptat a la planta baixa, mentre que a les plantes primera i tercera caldrà procedir a l’enderroc de parets divisòries per guanyar l’espai suficient per ampliar la superfície i tenir espai suficient per a les cadires de rodes.

Al centre cívic de Cappont, es millora l’accessibilitat a la zona de despatxos movent un envà per a permetre el radi de gir d’1,5 metres que fixa la normativa. També s’adeqüen les cambres higièniques de les cinc plantes, que actualment no són accessibles, enderrocant també envans interiors.

Pel que fa al casal de la Bordeta, actualment hi ha diverses portes d’accés als despatxos d’atenció ciutadana, com les dels dos despatxos de serveis socials i la sortida d’emergència, que no són accessibles i que es reformaran, ampliant l’amplada de pas a un mínim de 80 centímetres.

Aquestes actuacions es gestionen conjuntament entre la regidoria d’Agenda Urbana i Espai Agrari i la d’Acció i Innovació Social, i formen part del projecte d’Accessibilitat física i comunicativa en espais d’atenció ciutadana, que inclou un total de 20 actuacions a centres cívics, edificis municipals d’atenció al públic, habitatges socials i també als llocs web que gestionen tràmits amb la ciutadania. El pressupost del projecte és de 198.852 euros.

Ha estat possible gràcies al finançament aportat pels fons europeus #NextGenerationEU, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), a través d’una línia de subvencions del departament de Drets Socials de la Generalitat per a l'impuls i foment de l'accessibilitat als espais d'atenció a la ciutadania dels ens locals de Catalunya.