La revisió del Sistema de Información Territorial (SIT) de la CHE allibera Cappont de part de les limitacions per inundabilitat.

La revisió del Sistema de Información Territorial (SIT) de la CHE allibera Cappont de part de les limitacions per inundabilitat

L’actualització dels criteris tècnics permet tirar endavant equipaments d’usos sensibles a Cappont, com centres educatius o d’atenció primària

L’actualització dels criteris tècnics permet tirar endavant equipaments d’usos sensibles a Cappont, com centres educatius o d’atenció primària

La revisió del Sistema de Información Territorial (SITEbro) que ha portat a terme la Confederación Hidrográfica del Ebro (CHE) allibera Cappont dels problemes d’inundabilitat de la zona en un període de retorn de 100 anys.

L’actualització dels criteris tècnics, que s’ha realitzat després que l’Ajuntament de Lleida fes diverses al·legacions al respecte, es publicarà al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) properament, estarà en exposició pública durant un termini de tres mesos i donarà llum verda a la construcció d’equipaments amb usos sensibles com per exemple centres educatius o sanitaris, entre altres edificacions importants per a Cappont.

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, acompanyat del subdelegat del Govern a Lleida, Jose Crespín, la tinent d’alcalde i regidora d'Agenda Urbana, Begoña Iglesias, el regidor d’Educació, Xavi Blanco i el regidor del barri de Cappont, Jackson Quiñónez, ha mantingut aquest matí una reunió amb representants de l’Associació de Veïns, l’Associació de Comerciants i les Associacions de Famílies dels centres educatius del barri amb l’objectiu d’explicar-los la importància d’aquesta revisió, que permetrà tirar endavant l’antiga reivindicació d’un institut al barri, així com l’ampliació de l’escola Camps Elisis, la construcció d’una nova escola bressol municipal a Cappont o el nou centre d’atenció primària, entre altres actuacions importants, com avançar en la nova àrea residencial estratègica que ha d’unir els barris de Cappont i la Bordeta.

Els serveis tècnics de la Paeria, que també han estat presents a la reunió, han explicat que amb els estudis que hi havia publicats fins ara, Cappont era declarada zona inundable per períodes de retorn de 100 i 500 anys, un fet que impedia la construcció d’equipaments d’usos sensibles. La revisió del SITEbro fa que Cappont deixi de ser catalogat com a zona inundable en un període de retorn de 100 anys i només sigui inundable en un període de retorn de 500 anys, una categorització que permet l’edificació de qualsevol equipament d’usos sensibles al barri.

En paral·lel, la Paeria ha pres la decisió de redactar el projecte d’un mur de contenció a la Partida de Grenyana per fer front a la probabilitat d’inundació a 500 anys. Els serveis tècnics valoren que la redacció voltarà els 120.000 euros i, en breu, se’n publicarà la licitació. L’obra però, deixa d’estar vinculada a l’autorització per construir nous equipaments. És a dir, que no és necessari que el mur de contenció estigui construït per posar en marxa el nou institut de Cappont.

El paer en cap ha mostrat “la seva absoluta satisfacció per aquesta notícia i ha agraït la sensibilitat de la Confederación Hidrográfica del Ebro amb les peticions plantejades per l’Ajuntament de Lleida”. Fèlix Larrosa ha explicat que els propers passos corresponen a la Generalitat de Catalunya, que ha de recepcionar els terrenys que ja fa anys li va cedir la Paeria per construir el nou institut de Cappont i, una vegada realitzat aquest tràmit, tirar endavant el projecte executiu i la construcció de l’equipament.

Finalment, el paer en cap s’ha compromès a demanar celeritat al Departament d’Educació en la redacció del projecte executiu, i ha anunciat que en els propers dies es reunirà amb representants de la Generalitat de Catalunya per avaluar les repercussions de l’actualització del SITEbro.