El Teatre de l’Escorxador acull aquesta setmana l’estrena dels espectacles Sortim o què? i el nou espectacle In Love que donen el tret de sortida al Max a escena i Max in love.

Max a escena i Max in love estrenen el nou espectacle “In Love”

Tornen un any més aquests dos projectes municipals impulsats per la Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Lleida que tenen per objectiu la promoció de la salut i la prevenció de conductes de risc a través del teatre

Està previst que participin del projecte 4.000 joves del 90% dels centres educatius de la ciutat

Tornen un any més aquests dos projectes municipals impulsats per la Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Lleida que tenen per objectiu la promoció de la salut i la prevenció de conductes de risc a través del teatre

Està previst que participin del projecte 4.000 joves del 90% dels centres educatius de la ciutat

El Teatre de l’Escorxador acull aquesta setmana l’estrena dels espectacles Sortim o què? i el nou espectacle In Love que donen el tret de sortida al Max a escena i Max in love, dos projectes impulsats per la Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Lleida adreçats a joves de 15-16 anys que, després de visionar les obres de teatre, reflexionen amb els seus educadors i educadores sobre les temàtiques tractades, amb el suport d’una guia didàctica i de l’assessorament i formació de les tècniques municipals. Està previst que participin del projecte 4.000 joves del 90% dels centres educatius de la ciutat.

Ambdós espectacles teatrals estan creats i dirigits per professionals de l’Aula Municipal de Teatre i interpretats per joves també de l’Aula. L’edat dels actors i actrius va dels 15 als 18 anys, provocant la immediata identificació del públic adolescent amb el que està passant damunt de l’escenari i motivant pel diàleg posterior.

Sortim o què? planteja situacions típiques de la vida dels i les adolescents, amb l’objectiu de motivar la reflexió sobre temes tan cabdals per ells i elles com els riscos que suposa el consum de drogues, la presa de decisions per davant de les pressions del grup, les alternatives saludables d’oci, les relacions familiars, el paper positiu del grup d’amics i amigues, etc. Tot plegat, apropant-s’hi de la forma que els i les joves tenen de viure aquests temes.

In love l’hi dóna continuïtat abordant aspectes emocionals de l’adolescència lligats a les relacions, l’afectivitat, la sexualitat o els rols de gènere per promoure unes relacions afectives lliures, plaents, sense violència i sense risc.  Enfocant el tema des d’una perspectiva bio-psico-social i educativa. 

El projecte va celebrar el curs passat els seus 25 anys de trajectòria i es renova cada any per adaptar-se als canvis socials i mantenir la seva vigència. Precisament, aquest curs s’ha renovat l’espectacle “In Love” juntament amb tot el material didàctic que l’acompanya. Aquesta renovació ha estat fruit del treball durant 2 anys de professionals de diferents regidories (Salut, Igualtat, Feminismes, Acció social, Joventut), institucions i entitats (Generalitat de Catalunya, programa Salut i Escola, ASSIR, UdL, Fundació Antisida de Lleida, Colors de Ponent) així com joves i professorat de diferents centres educatius.

La renovació complementa els temes ja tractats en aquest programa, amb d’altres que s’han afegit o ampliat com el plaer femení, les masculinitats, la visibilització i el respecte cap a la diversitat sexual, el porno o la gestió emocional.

Aquest dimecres dia 17 s’ha estrenat el nou espectacle “In Love” en dos passis a les 10h i a les 12h al Teatre Municipal de l’Escorxador. El dijous li toca el torn a l’espectacle “Sortim o què?” en els mateixos horaris i lloc.

Al mes de març està prevista una representació oberta a tota la ciutadania i especialment a les famílies d’adolescents, per tal que la visualització dels espectacles permeti encetar un diàleg a casa sobre els temes que apareixen a escena.

El projecte Max es complementa amb altres programes de promoció de la salut que es realitzen als centres educatius adreçats a infants, adolescents, joves i famílies com l’Aventura de la vida, Órdago o Moneo. I també amb serveis d’atenció municipal com el Servei de Salut Jove o el recent estrenat Centre Jove de Salut Sexual.

Durant els 25 anys de trajectòria el projecte ha demostrat la seva efectivitat a través dels resultats de les avaluacions periòdiques que es realitzen i de la millora de coneixements i el canvi d’actituds del jovent que hi participa i que és directament proporcionals a les hores de dedicació que cada centre educatiu dedica a treballar aquests projectes. El projecte ha rebut diversos reconeixements locals, estatals i europeus i ha set replicat en altres ciutats com per exemple Tarragona.