Iftar per a la Convivència de Lleida, trobada organitzada conjuntament amb l’entitat IntegraLleida, a la Seu Vella de Lleida..

Més de 200 persones participen en el 3r Iftar per a la Convivència de Lleida

 L’Iftar està obert a tota la ciutadania de Lleida i és el moment en què es trenca el dejuni del Ramadà, al vespre

 

 L’Iftar està obert a tota la ciutadania de Lleida i és el moment en què es trenca el dejuni del Ramadà, al vespre

 

El tinent d’alcalde de Participació i Drets Civils, Carlos Enjuanes, acompanyat del regidor de Cooperació de l’Ajuntament de Lleida, Jackson Quiñónez, altres membres de la Corporació Municipal, el president d’IntegraLleida, Mouad Boukaibat, i la cònsol General del Marroc a Tarragona, Lleida i Aragó, Ikram Chahine, han participat aquest vespre en el 3r Iftar per a la Convivència de Lleida, una trobada organitzada conjuntament amb l’entitat IntegraLleida per apropar la ciutadania a les comunitats islàmiques de Iman Malik, Al Oumma i Centre Islàmic de la Bordeta, en un sopar de germanor.

Amb aquest acte es treballa per a donar a conèixer que l’Iftar és l'àpat nocturn amb el qual s'acaba el dejuni diari durant el mes del Ramadà i es fa de manera comunitària, perquè les famílies es reuneixen per trencar aquest dejuni. L'Iftar comença just després de la posta de sol. Tradicionalment, el primer aliment que es consumeix és un dàtil. Amb aquest acte es pretén donar a veu a l'experiència espiritual que es viurà durant el mes del ramadà i la força de voluntat i l'esforç per complir el dejuni.

L’entitat IntegraLleida organitza de forma anual aquest acte per poder explicar a la resta de ciutadania, que per a la religió musulmana el fet de trencar el dejuni de forma comunitària pretén ser un acte de sensibilització i de coneixement de les tradicions pròpies d’altres cultures, un acte per compartir i aprendre els uns dels altres.

Per trencar el dejuni es contarà amb la participació de diferents col·lectius de la ciutat que preparar plats típics de la gastronomia Marroquí, de Guinea Conakry i Senegal. A més, es podrà escoltar la conferència “Ramadà i convivència: Un diàleg de valors” a càrrec de Chaimaa Arjam El Hamdioui, empresària Lleidatana que parlarà de l’empoderament de la dona en la societat musulmana, i Hajar Rabii, activista per la defensa dels drets de les dones.