Postius i Castro han visitat avui les obres al carrer Girona.

Recta final de les obres de millora del carrer Girona

L’actuació, que duplica la superfície destinada a vianants, quedarà acabada en unes dues setmanes ha explicat el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, que avui l’ha visitat

L’actuació, que duplica la superfície destinada a vianants, quedarà acabada en unes dues setmanes ha explicat el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, que avui l’ha visitat

Les obres de millora de l'accessibilitat i pacificació del trànsit al carrer Girona es troben en la seva recta final i ja s’ha enllestit l’ampliació de les voreres al primer tram, que va de l’avinguda de Tortosa al carrer Pere de Cavavassèquia, i la nova plataforma única en el segon tram, entre els carrers Jeroni Pujades i Camí de Corbins, que serà només per a vianants i per a l’accés del veïnat, amb una amplada total de 7 metres.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha visitat avui les obres acompanyat del regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, i ha destacat que la previsió és que quedin acabades en un termini de 15 dies. La setmana vinent s’abordarà la construcció dels tres passos elevats que s’ubicaran a les interseccions que hi ha al carrer Girona, per tal de donar major seguretat als vianants.

“També s'ha millorat l'enllumenat perquè volem que aquest sigui un eix principal que s'utilitzi per part de les famílies que venen de la zona de l'avinguda de Tortosa fins a aquesta zona que era poc practicable i que ha tingut un canvi molt evident i molt important”, ha afirmat Postius. El tinent d’alcalde també ha explicat que el tram inicial del carrer Girona, que inicialment es preveia fer de sentit únic, finalment serà de doble sentit, atenent una petició del veïnat de la zona.

El projecte abasta una superfície total de 2.795 metres quadrats i la superfície per a vianants es duplica, passant de 652 a 1.400 metres quadrats. L'obra té un pressupost d'execució de més de 400.000 euros.

Aquesta actuació s'inclou en el projecte de nous eixos de vianants, bicicletes i transport públic en els eixos bàsic de la Zona de Baixes Emissions, finançat amb fons Next Generation de la Unió Europea i mitjançant el qual també s'estan fent actuacions a la Rambla d'Aragó, Alcalde Costa i Prat de la Riba

També es renoven els serveis, amb un nou enllumenat amb 17 nous punts de llum, zones verdes, amb la plantació de 12 arbres i 95 plantes arbustives, i mobiliari urbà per aconseguir un entorn més amable per als vianants. A més, es renova el clavegueram i la xarxa de distribució d'aigua potable del tram del carrer Girona delimitat pels carrers Jeroni Pujades i Camí de Corbins.