El camí que va per sota del baluard de la Llengua de Serp, on s'han fet diverses plantacions.

Recta final del projecte de renaturalització de la Seu Vella

Les obres, que s’han centrat en la plantació d’arbres i arbustos, el condicionament de passejos ombrats i una nova bassa, quedaran acabades durant el mes d’abril

Les obres, que s’han centrat en la plantació d’arbres i arbustos, el condicionament de passejos ombrats i una nova bassa, quedaran acabades durant el mes d’abril

Les obres del projecte de millora ambiental i paisatgística del Turó de la Seu Vella estan ja en la seva recta final i està previst que puguin quedar enllestides durant l’abril.

L’actuació ha inclòs el condicionament d’un passeig ombrat des de la porta del Lleó fins a una nova bassa naturalitzada, a la zona del Parc de Santa Cecília que queda sobre els carrers Monterrey i de l’Orfeó Lleidatà. També s’ha condicionat el camí que passa per sota del baluard de la Llengua de Serp i s’ha treballat en l’estabilització de talussos i la millora de la vegetació, amb la plantació en total de 178 arbres i més de 2.000 plantes.

L’objectiu és consolidar i connectar els espais amb arbres com a refugi climàtic urbà i crear zones d’ambients naturals amb matollars de plantes aromàtiques, que serveixin com a refugi de biodiversitat per insectes pol·linitzadors i ocells.

Aquesta actuació de renaturalització i creació d’un refugi climàtic a la Seu Vella, està inclosa dins el projecte URBAN-NAT Lleida, finançat amb fons NextGenerationEU i forma part de l’estratègia d’augmentar els espais verds a l’àmbit urbà i periurbà per mitigar el canvi climàtic i promoure la biodiversitat. L’obra ha anat a càrrec de l’empresa Agrotècnica del Segrià, amb un pressupost de 216.369,53 euros.

El projecte URBAN- NAT Adaptació al canvi climàtic i millora de la biodiversitat de Lleida, s’emmarca en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per Fons Next Generation de la Unió Europea. Les subvencions estan convocades a través de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO), per fomentar actuacions dirigides a la renaturalització i resiliència de les ciutats, per fer front al canvi climàtic.