Una seixantena d’alumnes de Lleida reben acreditacions d’ambaixadors júniors del Parlament Europeu
Es tracta d’estudiants de l’Institut Manuel de Montsuar i l’Institut Maria Rúbies, dues de les catorze Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu a Catalunya
Xavi Blanco: “Els joves sou el motor del futur, i la vostra implicació en els valors democràtics i en el funcionament de les institucions europees és essencial per construir una societat més justa i cohesionada”
Es tracta d’estudiants de l’Institut Manuel de Montsuar i l’Institut Maria Rúbies, dues de les catorze Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu a Catalunya
Xavi Blanco: “Els joves sou el motor del futur, i la vostra implicació en els valors democràtics i en el funcionament de les institucions europees és essencial per construir una societat més justa i cohesionada”
Una seixantena d’estudiants de l’Institut Manuel de Montsuar i l’Institut Maria Rúbies han rebut aquest matí al Saló de Sessions de la Paeria les acreditacions que els distingeixen com a “ambaixadors júniors” del Parlament Europeu, en un acte encapçalat pel regidor de Joventut i Educació de la Paeria, Xavi Blanco, i el Cap de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Sergi Barrera, celebrat al Saló de Sessions de la Paeria.
Els alumnes han pogut conversar amb el regidor i amb el cap de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, amb l’objectiu de familiaritzar-se amb el funcionament de les institucions europees i de l'Ajuntament, i debatre sobre la participació activa dels joves en la política, entre altres qüestions.
"Els joves sou el motor del futur, i la vostra implicació en els valors democràtics i en el funcionament de les institucions europees és essencial per construir una societat més justa i cohesionada. Des de Lleida, volem fomentar aquest esperit participatiu i compromès, perquè les ciutats del demà es construeixen amb la mirada i l’energia dels joves d’avui”, ha destacat Xavi Blanco.
Sergi Barrera ha recordat als joves la importància de la UE: “És un exemple únic d’unió i d’integració entre països que cal reivindicar. Ara, en un món cada cop més fragmentat i polaritzat, hem de defensar i enfortir més que mai aquest projecte”. “Com a ambaixadors europeus teniu la missió d’indagar sobre Europa i d’explicar-la. És una gran oportunitat perquè formeu la vostra opinió sobre com ha de ser l’Europa del futur”, ha afegit.
Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu
Aquest programa és una iniciativa de la Direcció General de Comunicació, que es va inaugurar el curs acadèmic 2015/2016, amb l’objectiu d’apropar el funcionament del treball legislatiu i polític de la institució als alumnes de centres d’ensenyament secundari, en particular als grups de 4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat i al grau mitjà de Formació Professional.
Els centres que participen en el programa Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu es comprometen a mantenir un InfoPoint actualitzat al centre educatiu sobre el Parlament Europeu; treballar materials en línia proporcionats per la institució (disponibles en els 24 idiomes oficials de la UE i les llengües cooficials a Espanya); realitzar activitats al llarg del curs acadèmic relacionades amb la UE; i celebrar el 9 de maig, Dia d’Europa.
En aquesta desena edició hi participen 700 alumnes de 22 escoles catalanes (14 Escoles Ambaixadores, entre les quals l’Institut Manuel de Montsuar i l’Institut Maria Rúbies, i 8 Escoles Mentores.
Dels centres que hi participen a Catalunya, 12 són de la província de Barcelona, 4 de Girona, 3 de Tarragona i 3 més de Lleida. En el conjunt d’Espanya, les xifres del programa per al curs 2024/2025 són: 167 centres educatius, 4.500 alumnes i 600 professors.