Vint-i-set escoles han participat en el programa educatiu “L’aventura de la vida” que en l’edició d’aquest any s’ha dedicat a la gestió emocional dels i les joves.

Vint-i-set escoles han participat en el programa educatiu “L’aventura de la vida” dedicada a la gestió emocional

Aquest dijous l’amfiteatre dels Camps Elisis ha acollit la cloenda d’aquesta iniciativa amb l’objectiu de promocionar els hàbits saludables i el desenvolupament de les habilitats per a la vida

Aquest dijous l’amfiteatre dels Camps Elisis ha acollit la cloenda d’aquesta iniciativa amb l’objectiu de promocionar els hàbits saludables i el desenvolupament de les habilitats per a la vida

Vint-i-set escoles han participat en el programa educatiu “L’aventura de la vida” que en l’edició d’aquest any s’ha dedicat a la gestió emocional dels i les joves. La regidora de Persones Grans, Salut i Consum, Anna Miranda, ha assistit a la cloenda d’aquesta iniciativa en què ha destacat la importància de gestionar les emocions per al benestar personal i col·lectiu.

L’edició d’aquest any ha tingut com a protagonista la gestió emocional, una de les deu habilitats que es treballen en el marc d’aquest programa. A la cloenda d’aquesta edició hi han participat els centres Sagrada Família, Camps Elisis, Sant Jaume-Les Heures, el Carme i FEDAC Lleida amb un total de 200 alumnes.

L’acte s’ha iniciat amb una obra de teatre de la companyia “Nada puede malir sal” creada i interpretada per actrius formades a l’Aula Municipal de Teatre de Lleida. Finalment, dos alumnes de cada escola participant han explicat com han treballat el tema de les emocions a l’escola i han compartit el resultat de la feina feta amb les altres escoles. A través d’aquesta acció es vol posar de manifest la importància de saber identificar i anomenar les emocions que sentim com a primer pas per a validar-les i poder-les gestionar d’una manera constructiva cap a nosaltres mateixos i mateixes i cap a la resta de persones. Al finalitzar l’acte, s’ha fet lliurament als alumnes representants d’un diploma per a cada escola.

Aquest curs escolar hi han participat tretze escoles i unes altres catorze han participat en alguna de les activitats complementàries, com són la gimcana “Viu la discapacitat” o els tallers d’higiene ocular i postural dinamitzats pel col·legi oficial de Fisioterapeutes i la Fundació ILO.

Aquesta és la dinovena edició que la Paeria i Fundesplai impulsen aquest programa a la ciutat i s’implementa amb la col·laboració del Departament d’Educació i del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.