La delegació de l'ambaixada de Gàmbia ha estat rebuda pel Paer en Cap i membres de la Corporació.

Visita institucional a la Paeria de l’Ambaixador de Gàmbia a Espanya

Lleida participa en un projecte de cooperació d’un centre multifuncional de productes agraris i capacitació de persones, amb la participació de la National Womens Farmers’ Association

Es visitarà el magatzem de ‘Superant Fronteres’ que al setembre enviarà material sanitari a Gàmbia des de Lleida

Lleida participa en un projecte de cooperació d’un centre multifuncional de productes agraris i capacitació de persones, amb la participació de la National Womens Farmers’ Association

Es visitarà el magatzem de ‘Superant Fronteres’ que al setembre enviarà material sanitari a Gàmbia des de Lleida

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, acompanyat del Regidor de Cooperació, Jackson Quiñónez, han rebut l’Ambaixador de Gambià designat a Espanya, Noah Touray, el segon Ambaixador, Lamin S. Demba, i el conseller, Saibo Drammeh.

La trobada institucional ha comptat també amb la presència d’Aisatou Diate, representant del grup de dones MUSUKAFO, de l’Associació The Gambian River Union, i de Buba Jammeh, president de l’Associació Solidària The Gambia River Union i Coordinador del Programa “Help Them in the Gambia” a Catalunya.

Es tracta d’una visita institucional per compartir amb l’Alcalde Lleida les accions que està duent Gàmbia en els últims anys, de grans canvis polítics.

S’ha de recordar que el passat mes de març el tinent d’alcalde Enjuanes i el regidor Quiñónez ja van rebre informació de primera mà sobre el projecte Help Them in the Gambia creat amb la finalitat de generar contractació en origen directa de població gambiana per a empreses d’Europa, a l’estiu.

Durant la trobada s’ha posat de manifest que Lleida té una estreta relació amb el país gambià.  Segons el padró municipal hi ha 1.811 persones d’origen Gambià empadronades a Lleida (194 dones i 1617 homes). A la província, són un total de 2.259 persones d’origen gambià, 364 dones  i 1895 homes.

A Lleida ciutat hi ha 3 entitats de col·lectiu migrant amb membres originaris de la zona de Gàmbia amb qui es treballa estretament des de l’Àrea de Cooperació de la Paeria, tant en l’àmbit de participació, com en temes de codesenvolupament i projectes de cooperació internacional.

En el darrer any,  l’associació de gambians a Lleida “The Gambia River Union”, ha donat suport al projecte de l’Associació ‘Superant Fronteres’ que té l’objectiu de millorar l’assistència sanitària materno – infantil, la salut de les dones gestants per reduir els índexs de mortalitat infantil i prematura a Gàmbia.

També es treballa amb l’associació Alpicat Solidari amb qui s’impulsa el projecte anomenat Joves Solidaris, perquè noies i nois de l’Institut Manel de Montsuar viatgin a Gàmbia, concretament a Bajakunda, en projectes de cooperació vinculats al dret a l’aigua i a la salut i a la fisioteràpia amb coordinació amb la Universitat de Lleida.

Aquesta mateixa associació, amb el suport de la Paeria, gestiona una de les iniciatives de major envergadura el Projectes Bamtaaba - Regió de Badibu (Banjulunding).

Es tracta de la construcció d’un centre multifuncional a la regió de Banjulunding per al processament i comercialització de productes agraris i la capacitació de persones, amb la participació directa de la National Womens Farmers’ Association.

 

Visita al magatzem de l’ONG ‘Superant Fronteres’

Durant la visita de la delegació gambiana a la ciutat de Lleida, també es farà una visita al Magatzem que te l’ONGD Superant Fronteres amb  David Mora i Francesc Reales, perquè el proper mes de setembre, aquesta ONGD te previst enviar un contenidor carregat de material sanitari per a Gàmbia.

L’associació SUPERANT FRONTERES és una entitat sense ànim de lucre fundada a Lleida l’any 2022 amb l’objectiu de col·laborar amb els serveis d’emergències de països en vies de desenvolupament i/o de zones en conflicte, així com qualsevol altra iniciativa de col·laboració al desenvolupament o de caire solidari a nivell internacional, especialment en l’àmbit sanitari. Els membres de l’Associació són principalment integrants de serveis d’emergències (sanitaris, bombers i policies) en actiu o retirats, així com altres membres de la societat civil lleidatana compromesos amb les finalitats de l’Associació.