Els dimecres i els dijous, visites comentades a les 18 h, a l'exposició "Salvador Seguí. El Noi de Sucre", a la Sala d'Exposicions de la Paeria..

Visites comentades a l’exposició “Salvador Seguí. El Noi del Sucre” els dimecres i els dijous

Aquest dimecres, 10 de gener, es farà la primera, a les 18 h

La mostra ja ha estat visitada per més de 1.400 persones

Aquest dimecres, 10 de gener, es farà la primera, a les 18 h

La mostra ja ha estat visitada per més de 1.400 persones

L’Ajuntament de Lleida ofereix la possibilitat de fer visites comentades a l’exposició “Salvador Seguí. El Noi del Sucre”, que es pot veure a la Sala d’Exposicions de l'Ajuntament de Lleida fins al 17 de març. La Regidoria de Cultura ha programat les visites els dimecres i dijous, a les 18 h, d’uns 40 minuts de durada. No cal inscriure’s per assistir-hi. La primera de les visites comentades es farà aquest dimecres, 10 de gener. L’empresa lleidatana Nomon és l’encarregada de fer la visita per conèixer la figura de Salvador Seguí, conegut com el Noi del Sucre, a través d’aquesta mostra que commemora el centenari el 2023 de l’assassinat d’aquest líder destacat del moviment anarcosindicalista de Catalunya de principis del segle XX.

Des que l’exposició va obrir el 10 de novembre, l’han visitat més de 1.400 persones a la Sala d’Exposicions de l'Ajuntament de Lleida, ubicada a l’av. de Blondel, 40 (a la planta 0 de l’edifici del Casino Principal).

L’exposició proposa un recorregut per la vida del Noi del Sucre, que va ser, també, la de molts milers d’obrers. Ho fa mitjançant recursos museístics clàssics, reproduccions fidels -els vagons que duien la pagesia del camp cap a la ciutat, l’interior d’una fàbrica, els cafès on es reunien, etc.-, documents, enregistraments sonors, audiovisuals, fotografies, mappings i altres eines i recursos de suport.

Així, en un trajecte que comença amb l’arribada a Barcelona i que acaba amb l’explosió de violència i l’assassinat de Seguí, es percep de ben a prop la seva trajectòria vital i la de la família i els amics, per acabar visualitzant les fites assolides i el llegat que ell i els seus companys de lluita van deixar en herència. Entre altres, el Noi del Sucre contribueix a l’assoliment de fites inimaginables, com l’aprovació de la jornada laboral de vuit hores.

La mostra és organitzada per la Paeria, la Direcció General de Difusió mitjançant el Palau Robert i la Conselleria d’Empresa i Treball, rep el suport de l’Institut d’estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida. Compta amb el comissariat a càrrec de Sergi Martín, amb l’assessorament científic de Teresa Abelló, el guió expositiu del lleidatà Iago Blasi, i el disseny museogràfic de l’Estudi Ignasi Cristià.