Serveis

L’Ajuntament de Lleida ofereix un ampli ventall de serveis a la ciutadania d’acord amb les seves competències i responsabilitats. Te’ls detallem en aquesta secció.

Una visió panoràmica de l’acció de la primera institució de la ciutat explicada per àrees que estan adscrites a les corresponents regidories i departaments.

Animals

On pots adoptar una mascota? Quines protectores d’animals hi ha a Lleida? On has de censar el teu animal de companyia? Tot això i més serveis relacionats amb gossos, gats...t’ho expliquem en aquesta secció.

Comerç

Quins mercats pots trobar a Lleida? Quin és el calendari comercial d’aquest any? On puc presentar una queixa referent a Consum? Quines associacions i entitats de comerç existeixen a la ciutat?

Cultura

Et presentem els equipaments culturals municipals, les formacions residents i l’agenda d’esdeveniments d’arts escèniques, literatura, arts plàstiques, cinema i música. També, les festes populars de Lleida i els elements del Seguici.

Drets civils

La Paeria impulsa els Drets Humans a la ciutat amb programes i serveis dedicats a la memòria democràtica, a la diversitat sexual i de gènere, a la llibertat de consciència i religió i a l’acollida de persones migrades.

Educació

Posem al teu abast recursos educatius per a tota la família, per seguir aprenent al llarg de tota la vida. Des d’Escoles Bressol i Ludoteques, a la Universitat Popular passat pels estudis artístics així com programes per a centres educatius o el Premi Batec.

EMAU

L'Empresa Municipal d’Agenda Urbana de Lleida, SL. (EMAU) som una entitat constituïda l’any 1994 amb l’objectiu de realitzar les actuacions urbanístiques i de construcció encomanades per l’Ajuntament de Lleida.

Esports

El servei d’esports ofereix programes i serveis per fomentar la pràctica esportiva en totes les edats i posa a l’abast de la ciutadania una àmplia xarxa d’equipaments esportius distribuïts per tots els barris de Lleida.

Gent gran

Equipaments i programes per oferir a les persones grans l’assistència que necessitin i per fomentar un envelliment actiu i saludable.

Horta de Lleida

L'Horta de Lleida comprèn19.000 ha que encerclen el nostre casc urbà, amb cultius, sèquies i canals històrics, camins, torres,… És un paisatge productiu amb identitat pròpia que també actua com a pulmó verd de la ciutat.

Igualtat/Feminismes

Polítiques públiques amb l’objectiu d’assolir la plena igualtat de gènere, per fer visibles les dones en tots els àmbits de la societat i per atendre i prevenir situacions de violència masclista.

Infància

L'Ajuntament de Lleida compta amb programes d’atenció a la infància i a les seves famílies en entorns vulnerables o que necessiten un suport especial. S’ofereix intervenció professional a escala familiar, escolar i comunitària.

Joventut

La Regidoria de Joventut t’ofereix programes i serveis en els àmbits de l’habitatge, la formació, el treball per poder emancipar-te, atenció psicològica i un ampli ventall de propostes de lleure per, a més, impulsar la teva creativitat.

Medi ambient

El terme municipal de Lleida té una gran diversitat ambiental que et convidem a conèixer, a gaudir i a ser partícip de la seva preservació que també implica una gestió responsable dels residus urbans.

Ocupació

Des de l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí oferim un ampli ventall de programes per ajudar-te a trobar una feina i per formar-te.

Participació

T'oferim eines per participar en el disseny, en la posada en marxa i en l’avaluació de polítiques públiques. També, una xarxa de centres cívics i locals socials per compartir estones amb els teus conveïns i conveïnes.

Promoció econòmica

La Paeria fomenta l’emprenedoria, la implantació de noves empreses a Lleida, el creixement dels negocis i la reempresa a través de diferents programes de promoció econòmica.

Salut pública

L’àrea de Salut Pública de la Paeria porta a terme programes de prevenció i protecció de la salut i promociona hàbits saludables per millorar el benestar de la comunitat. També gestiona el Cementiri Municipal de Lleida.

Serveis funeraris

En aquesta secció, t'informem dels serveis funeraris de què disposa la ciutat, el Cementiri Municipal, funerària, tanatori i espai de dol per mort gestacional, perinatal i neonatal. El Cementiri és, també, un destacat lloc de Memòria Històrica

Serveis socials

La Paeria ofereix serveis, equipaments i programes per assegurar el dret de la ciutadania a viure dignament amb la cobertura de les seves necessitats socials i personals bàsiques.

Solidaritat i cooperació

Treballem des de la convicció que un món millor és possible i que, sota el paper de l'administració pública hem de fer xarxa, creant aliances sota el paraigua dels Drets Humans (DH) i els Drets Humans de les Dones (DHD), com a punt clau per aconseguir un món més just i sostenible per tothom.

Serveis digitals

Posem les eines digitals al servei d’una administració més efectiva, senzilla, àgil i transparent. T’ajudem a fer servir les tecnologies per fer tràmits i per accedir a tots els serveis municipals que necessitis.

Transports i mobilitat

Som una ciutat mitjana que ofereix un fàcil accés a peu als diferents barris. Comptem, a més, amb servei d’Autobusos urbans i amb transport a la carta per cobrir l’Horta de Lleida. La xarxa de carril bicicleta, en permanent ampliació, s’estén al llarg de 44 quilòmetres.

Turisme

Et convidem a descobrir la ciutat i els seus infinits atractius culturals, paisatgístics, patrimonials, gastronòmics, comercials.... Lleida és una potent capital de turisme de negocis i una escapada ideal si vols combinar ciutat i natura. Som més a prop del que et penses.

Urbanisme

La Regidoria d'Urbanisme té la missió de fer realitat el model de ciutat amb l'objectiu de crear un hàbitat amable i sostenible per al present i el futur, en equilibri amb el medi natural i generant un entorn urbà eficient perquè s’hi desenvolupi activitat.