Elsa Garate.

Exposició col·lectiva- Dona i Terra

Data d'inici

Què?
Exposicions Cultura
Quan?
09/03/2024 fins a 13/04/2024 (Europe/Madrid / UTC100)
On?
Galeria Espai Cavallers
Nom de contacte
Espai Cavallers
Correu electrònic
Organitzador
Espai Cavallers
Preu
Gratuït
Afegiu l'esdeveniment al calendari

Les artistes dones al llarg de la història s'han vist, i encara es veuen, enfrontades a diferents i constants desafiaments i discriminacions. A la Galeria Espai Cavallers hem agafat, des de ja fa anys, el compromís de visualitzar el treball d’artistes dones.

Aquest any 2024, a la ja tradicional exposició d’artistes dones, es presenta l’exposició Dona i Terra amb la participació de les següents artistes de la Galeria Espai Cavallers: Sònia Alins, Alexandra Balaguer, Lily Brick, Olga Cortadelles, Tamara Dahlke, Elsa Garate, Carole Puéo, Palmira Rius, Aurembiaix Sabaté, Anna Terricabras i Mireia Serra.

En aquest projecte expositiu, cada una de les artistes de la galeria ha convidat una artista no habitual a la Galeria perquè faci un diàleg amb la seva pròpia obra i enriqueixi el concepte de l'exposició a través de la seva perspectiva.

Per una banda, aquesta exposició pretén ser una experiència visual i reflexiva on es vol explorar la intersecció entre la creativitat de les dones i la seva connexió amb la natura, és a dir, la relació harmoniosa entre l’expressió artística, la feminitat i la terra; feminitat en relació amb la natura a través de pintura, escultura, “street art” i teixit, que ens mostraran l’harmonia amb els entorns naturals, ressaltant la bellesa i la fortesa d’ambdues.

D’altra banda, es vol mostrar la seva preocupació per l'emergència climàtica i la relació desigual ésser humà/naturalesa amb la voluntat que a través de l’art en femení es proporcioni una plataforma única per expressar la complexitat de la relació entre les dones i l'emergència climàtica, creant consciència i fomentant accions positives.