<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/18029>>.

Lleida participa en la reunió del Consorci Europeu Open-DAI a Istanbul

La propera reunió del consorci es durà a terme a Lleida el proper mes de Novembre

La propera reunió del consorci es durà a terme a Lleida el proper mes de Novembre

L’Ajuntament de Lleida participa aquests dies a la reunió del Consorci Europeu Open-DAI, que es celebra a Istanbul. El consorci europeu Open-Dai (Opening Data Architectures and Infrastructures of European Public Administrations) té com a objectiu testejar el potencial i l’eficàcia de les dades obertes (Open Data) de diferents administracions públiques per crear nous serveis i aplicacions, dirigides a les empreses, als ciutadans i a les mateixes administracions públiques.

En el cas de Lleida, aquest projecte s'insereix dins la estratègia de "Lleida Smart Green City" i es centra en obrir en Open Data dades referents a accessibilitat i mobilitat i, al voltant de les mateixes, desenvolupar aplicacions, tant web com smartphone, per a ús personal o professional.

En aquesta reunió hi participen també les empreses BDigital i Ponent-2002 del Parc Científic i Tecnològic de Lleida, que col•laboren en el projecte. Dins la part desenvolupada per Lleida en el projecte també es contempla la integració de les dades obertes de l’Ajuntament de Lleida amb els entorns Google, que està duent a terme Ponent-2002 juntament amb l’Ajuntament de Lleida, el Parc Tecnològic i l’Escola Politècnica de la Universitat de Lleida.

En el consorci hi participen les ciutats de Lleida, Barcelona, Karlshamn (Suècia), Ordu (Turquia) i la Regió del Piemont (Itàlia), així mateix hi col•laboren empreses de tots aquest països. La propera reunió del consorci tindrà lloc a Lleida el proper mes de novembre.

Aquest projecte està finançat pel programa europeu de suport a polítiques TIC com a part de la innovació i la competitivitat (PIC - call 2011).

Més informació a: www.open-dai.eu

Open DAI