<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/19918>>.

Jazztel atansarà la fibra òptica a 66.760 llars de la ciutat i generarà uns 310 llocs de treball a Lleida amb el projecte de desplegament de la xarxa FTTH

Quan finalitzi tot el desplegament dels operadors, Lleida es convertirà en una de les primeres ciutats del món en comptar amb cobertura de fibra òptica en tecnologia FTTH (Fiber to the Home) a un 90% de les llars de la ciutatJazztel s'incorpora de manera fixa al Parc Científic de Lleida

Quan finalitzi tot el desplegament dels operadors, Lleida es convertirà en una de les primeres ciutats del món en comptar amb cobertura de fibra òptica en tecnologia FTTH (Fiber to the Home) a un 90% de les llars de la ciutatJazztel s'incorpora de manera fixa al Parc Científic de Lleida

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, el Vicerector de Planificació, Innovació i Empresa Universitat de Lleida, Ferran Badia, i el gerent territorial a Catalunya de Jazztel, José Manuel Serra, han signat avui un conveni de col•laboració que permetrà que Lleida sigui una de les primeres ciutats del món a tenir una cobertura en fibra òptica de tecnologia FTTH (Fiber to the Home) a més del 90% de les llars de la ciutat quan es produeixi el desplegament dels diferents operadors, a final d’any. Jazztel invertirà 15,4 milions d’euros a Lleida per al desplegament de fibra òptica amb l’ objectiu d’arribar a 66.740 llars, locals comercials i empreses. Aquesta actuació generarà a Lleida, fins a finals d’any, uns 310 llocs de treball entre llocs de treball directes, indirectes i induïts. L’objectiu del conveni signat avui entre Jazztel i l’ Ajuntament de Lleida és millorar i proporcionar una major velocitat als usuaris de banda ampla d’accés a Internet.

La tecnologia FTTH està cridada a substituir l’actual ADSL i permetrà una banda ampla amb més potència per als usuaris, que pot arribar a un Gigabite. Aquesta tecnologia farà possible que els ciutadans gaudeixin de serveis molt més avançats que els que disposen actualment.

Àngel Ros, ha valorat molt positivament l’acció de Jazztel a la ciutat i agraït la seva confiança a l’instal•lar-se al Parc Científic, “un espai d’innovació i atractivitat tecnològica que s’ha convertit ja en el primer centre d’ocupació de la ciutat”. En aquest sentit, Jazztel s’incorpora de manera fixa al Parc Científic amb uns 12 tècnics. Pel que fa al desplegament de la fibra òptica, el paer en cap ha asssenyalat que “aquest és un avenç que la ciutat emprèn en el marc de les diferents accions que la converteixen en Smart Green City”. “El desplegament contribuirà, des del sector de les telecomunicacions, a la millora dels serveis al conjunt de la ciutadania”, ha conclòs el paer en cap. Per la seva banda, Ferran Badia ha explicat que aquesta acció dota de la més avançada infraestructura tecnològica per tota la ciutat, un fet que genera noves oportunitats en el àmbit de les Smart Citys i en l’àmbit dels serveis als ciutadans, alhora que genera noves oportunitats de feina. 

Finalment, José Manuel Serra ha destacat l’aposta que l’empresa fa per dotar Lleida de la millor infraestructura tecnològica per suportar els serveis de telecomunicacions, que permetrà tenir un accés molt més alta velocitat als usuaris de la banda ampla. El desplegament es realitzarà minimitzant l’impacte per als veïns i veïnes perquè s’aprofitaran les infraestructures ja existents. “Lleida estarà posicionada entre les ciutats més avançades del món pel que fa a penetració de la xarxa FTTH (Fiber to the Home), una molt bona notícia que generarà noves oportunitats de negoci per als joves i, també, per a les empreses”, ha destacat el responsable de Jazztel. 

Els immobles on s’instal•li la fibra òptica de Jazztel els veïns i veïnes tindran accés directe a una infraestructura de darrera generació sense cap cost per als veïns. La companyia ha iniciat ja els contactes amb els Administradors de Finques i les comunitats de veïns de les zones de desplegament per sol•licitar els permisos necessaris.