Moment de la signatura de l'acord entre La Paeria i ASPROS.

“Fem-ho fàcil” un projecte entre La Paeria i ASPROS per a la millora de l’accessibilitat cognitiva en la documentació, comunicació i equipaments municipals

L’acord culminarà en un estudi que inclourà una proposta de millora en accessibilitat cognitiva en l’àmbit municipal

L’acord culminarà en un estudi que inclourà una proposta de millora en accessibilitat cognitiva en l’àmbit municipal

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat de la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2023, Mariama Sall, i del director executiu i de la coordinadora dels serveis d’accessibilitat cognitiva de la Fundació Privada ASPROS, Enric Herrera i Rosanna Ramírez, respectivament, ha procedit a la signatura del conveni de col·laboració per al projecte “Fem-ho fàcil” que es concreta en l’estudi i valoració de l’accessibilitat cognitiva en la documentació i els equipaments municipals.

L’alcalde ha destacat que “La Paeria té voluntat d’exercir d’institució exemplaritzant en una qüestió és absolutament legítima l’accessibilitat per a totes les persones en tots els nivells possibles. Per això, aquest conveni conté elements tangibles i contrastables en termes de la millora de l’accessibilitat”.

El projecte “Fem-ho fàcil” dona un impuls definitiu a l’adaptació de documents i fulls informatius a Lectura Fàcil o pictogrames i facilitarà la realització d’altres activitats d’interès per a l’accessibilitat comunicativa de l’ajuntament. També servirà per a facilitar formació per als treballadores i per a les treballadores municipals, perquè adquireixin coneixements que permetin vetllar per l’accessibilitat cognitiva tant en els espais, com  en l’elaboració dels documents. I a més es crearà un grup de treball i una comissió de seguiment, integrats per persones de l’Ajuntament i per persones de la Fundació Privada Aspros, que treballarà coordinadament durant tot el procés per a resoldre els problemes que puguin aparèixer al llarg de l’estudi, en les valoracions, en les propostes i en les activitats que es realitzin.

Amb tots aquests elements, ASPROS generarà un estudi que inclourà una proposta de millora en accessibilitat cognitiva en l’àmbit municipal. Aquesta proposta serà d’utilitat per a totes les persones, perquè permet entendre de manera més fàcil i accessible qualsevol contingut.  

L’alcalde ha volgut remarcar que els resultats de l’estudi “contribuiran a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, però també a les seves famílies que també són al focus d’aquesta millora”. En aquest sentit, el director executiu d’ASPROS, Enric Herrera, ha recordat que “la fundació dona els  suports necessaris i ofereix oportunitats a persones vulnerables, especialment a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament i amb trastorn mental; també a les seves famílies. Es tracta de no defallir en favor d’una  transformació social en un marc de sostenibilitat medioambiental i econòmic”.

L’Ajuntament de Lleida té marcats objectius concrets en l’àmbit de l’atenció de persones amb discapacitats, com ara orientar, assessorar i tramitar  els recursos  i serveis adients per a la millor integració de les persones amb discapacitat. També, donar suport a les associacions i entitats que treballen per i amb les persones amb discapacitat i desenvolupar  projectes destinats a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat. Finalment, La Paeria, promou l’accessibilitat a Lleida, per tal de garantir una ciutat per a tothom.

A la signatura del conveni, també hi han assistit el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, i les regidores Elena Ferre, Antònia Maller i Maria Burrel.