“Magre íntim” aportarà una visió més emotiva i propera de la figura de Jaume Magre. L'acte es farà el dimarts, 11, a l'Orfeó Lleidatà..

“Magre íntim” aportarà una visió més emotiva i propera de la figura de Jaume Magre

La xerrada de dimarts comptarà amb amics i col·laboradors seus i s’acompanyarà d’un concert de jazz a càrrec d’Alfons Enjuanes Trio i Pau Lladó

L’acte, a l’Orfeó Lleidatà, s’emmarca en la celebració del Centenari Jaume Magre

La xerrada de dimarts comptarà amb amics i col·laboradors seus i s’acompanyarà d’un concert de jazz a càrrec d’Alfons Enjuanes Trio i Pau Lladó

L’acte, a l’Orfeó Lleidatà, s’emmarca en la celebració del Centenari Jaume Magre

La programa d’activitats per commemorar el Centenari Jaume Magre ofereix aquest dimarts, dia 11, una xerrada concert per conèixer el vessant més íntim i proper d’aquest exregidor i promotor cultural lleidatà. En la sessió, es coneixerà una visió més emotiva i vivencial de Magre a través de les paraules que compartiran familiars, amics i col·laboradors. A més de la família Magre, a l’acte “Magre íntim” es preveu que participin l’exalcalde de Lleida, Antoni Siurana; el poeta Pere Rovira, l’arquitecte Ramon Maria Puig, i l’exdirectora del Museu Morera, Esperança Porta. En aquest espai, conversaran i recordaran experiències viscudes al costat de Magre.

Les intervencions s’acompanyaran amb la música de jazz de l’Alfons Enjuanes Trio i Pau Lladó. El concert formarà part de la programació de Jazz Tardor.

“Magre íntim” tindrà lloc el dimarts dia 11, a l’Orfeó Lleidatà, a les 19 h. L’entrada és gratuïta. Conduirà l’acte la directora del diari Segre, Anna Sàez.

La Paeria ha impulsat la celebració del centenari amb motiu dels 100 anys del naixement de Jaume Magre i Servet i pels 25 anys del seu traspàs. Els actes que s’organitzen pretenen donar una imatge més àmplia del lideratge cultural, educatiu i polític que va exercir Magre i que han deixat una petjada important a la ciutat. Magre va ser regidora de la Paeria i, entre altres, va promoure l’Escola d’Art Municipal (ara, Leandre Cristòfol), l’Aula de Teatre i la renovació del Conservatori de Música.

La celebració s’està desenvolupant sota el comissariat de Juan Cal Sánchez.

Més informació del Centenari de naixement de Jaume Magre