<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/22346>>.

L’Ajuntament de Lleida crea l’Oficina Municipal d’Habitatge Social

Àngel Ros: “L’entorn i la sensibilitat social demanen una major incidència en el mercat de l’habitatge social, i l’Empresa Municipal d’Urbanisme ha d’evolucionar per donar resposta a les noves necessitats socials”L’Oficina Municipal d’Habitatge Social, gestionarà i promourà els habitatges socials de la ciutat vetllant pel dret a l’habitatge i la protecció de famílies vulnerables i s’obrirà a la participació d’entitats del Tercer SectorEl Ple de l’Ajuntament ha aprovat avui la reestructuració del govern municipal

Àngel Ros: “L’entorn i la sensibilitat social demanen una major incidència en el mercat de l’habitatge social, i l’Empresa Municipal d’Urbanisme ha d’evolucionar per donar resposta a les noves necessitats socials”L’Oficina Municipal d’Habitatge Social, gestionarà i promourà els habitatges socials de la ciutat vetllant pel dret a l’habitatge i la protecció de famílies vulnerables i s’obrirà a la participació d’entitats del Tercer SectorEl Ple de l’Ajuntament ha aprovat avui la reestructuració del govern municipal

La Junta General de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) ha donat avui llum verda, amb els vots a favor del PSC i les abstencions de CIU, PP i el regidor no adscrit, a la transformació d’aquest organisme en l’Oficina Municipal de l’Habitatge Social, plenament integrada a l’Ajuntament de Lleida i adscrita a Serveis Socials. La nova Oficina gestionarà i promourà els habitatges socials de la ciutat vetllant pel dret a l’habitatge i la protecció de famílies vulnerables.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat que “l’entorn social, que demana una major incidència en el mercat de l’habitatge social enlloc del mercat del sòl, i les lleis de l’Estat sobre endeutament, que equiparen l’endeutament de les empreses públiques a l’endeutament municipal, són dos factors fonamentals que recomanen l’evolució de l’Empresa Municipal d’Urbanisme cap a una Oficina Municipal d’Habitatge Social”. “En la mesura que ha disminuit l’obra pública a la ciutat, els plans de barris i el pla de l’estació, el focus s’ha de centrar més en l’habitatge social”, ha explicat. “En els anys d’expansió urbanística i residencial la sensibilitat era el sòl i, per això, era necessari intervenir, des del sector públic, en el mercat del sòl i els seus preus. Ara, però, la sensibilitat social ha passat del sòl a l’habitatge i per això hem de fer incidència en el mercat de l’habitatge social. La demanda social, la crisi econòmica i de les famílies i la crisi financera fa necessari incidir en el mercat de l’habitatge social”, ha detallat el paer en cap durant la seva intervenció”.

A més a més, ha continuat Ros, “l’existència d’Empreses Municipals d’Urbanisme com a empreses municipals separades de l’Ajuntament tenia una justificació operacional, ja que el seu finançament estava desintegrat del conjunt de finançament municipal. Ara, però, les noves lleis de l’Estat sobre el control de l’endeutament fan que l’endeutament de les Empreses Municipals d’Urbanisme de tot l’Estat hagin de considerar-se endeutament municipal i, per tant, totes les relacions financeres passen a ser adquirides per els ajuntaments”. Aquesta evolució, en paraules de l’alcalde de Lleida, “genera una oportunitat ja que es podrà gaudir, d’una manera més natural, de possibles ajuts socials a l’habitatge i ajuts a polítiques socials per part de les entitats financeres creditores de l’Empresa Municipal d’Urbanisme, ara que es passarà a tenir una estructura plenament integrada a l’Ajuntament i adscrita als serveis socials.

Cal remarcar, a més, que la nova Oficina Municipal d’Habitatge Social es dotarà d’un instrument de participació amb les entitats del tercer sector amb especial sensibilitat per l’habitatge, que actuaran com a ens assessor de la nova Oficina Municipal d’Habitatge social amb l’objectiu de vetllar pel dret a l’habitatge, per la no existència de desnonaments i la protecció de les famílies vulnerables.

La nova Oficina Municipal d’Habitatge Social estarà presidida per Montse Mínguez i s’ha proposat Josep Farrero com a conseller delegat, una figura que haurà de ser aprovada en el proper Consell d’Administració de l’Empresa Municipal d’Urbanisme. Durant la sessió en què s’ha aprovat la conversió de l’EMU en Oficina Municipal d’ Habitatge Social, l’alcalde ha agraït la tasca realitzada per la regidora Marta Camps i Teresa Serentill al capdavant de l’Empresa Municipal d’Urbanisme durants els darrers anys.

Reestructuració del govern municipal

El Ple de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat avui, amb els vots a favor del PSC i les abstencions de CIU, PP i el regidor no adscrit, la reestructuració del Govern Municipal arran del relleu de Marta Camps al capdavant de la Regidoria d’ Urbanisme. El Ple ha aprovat per majoria els canvis realitzats en el cartipàs municipal, que estableixen Montse Mínguez com a primera tinenta d’alcalde i portaveu, i Fèlix Larrosa com a nou Regidor d’Urbanisme. Les funcions de la regidoria d’Urbanisme les desenvoluparà el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa, excepte en els àmbits de Mobilitat i OMAC, que passen a dependre del regidor Joan Gómez.

El Ple Municipal recolza el manifest de 8 de març amb motiu del Dia Internacional de les Dones “El món local mou fitxa”

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Lleida ha recolzat el manifest de 8 de març “El món local mou fitxa” amb motiu del Dia Internacional de les Dones.
A més, ha aprovat una moció de CIU de suport al Moviment Franjolí per la Llengua amb els vots a favor de PSC i CIU, amb els vots en contra de PP i l’abstenció del regidor no adscrit i, també, una moció a favor de la recuperació de la Memòria Democràtica. També s’ha instat el Govern de l’Estat a aprofundir en la legislació sobre conciliació de vida familiar i laboral, així com l’increment dels permisos de paternitat i maternitat perquè siguin més compartides i equilibrades les responsabilitats domèstiques i l’educació dels fills i filles.