<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/22831>>.

La Paeria aprova el canvi de gestió dels serveis de l’EMU reconvertida en Oficina Municipal d’Habitatge Social

L’últim ple de la legislatura ha tirat endavant dues mocions consensuades sobre la defensa del dret a l’habitatge i sobre l’excel·lència en la formació i l’ocupació del sector de l’hostaleria i del turisme a Lleida Diversos regidors que no seguiran la pròxima legislatura s’han acomiadat en la sessió d’aquest divendres. També ho han fet els portaveus dels tres grups municipals: Joan Vilella (PP), Joan Ramon Zaballos (CiU) i Montse Mínguez (PSC)

L’últim ple de la legislatura ha tirat endavant dues mocions consensuades sobre la defensa del dret a l’habitatge i sobre l’excel·lència en la formació i l’ocupació del sector de l’hostaleria i del turisme a Lleida Diversos regidors que no seguiran la pròxima legislatura s’han acomiadat en la sessió d’aquest divendres. També ho han fet els portaveus dels tres grups municipals: Joan Vilella (PP), Joan Ramon Zaballos (CiU) i Montse Mínguez (PSC)

El Ple Municipal del mes d’abril de la Paeria, l’últim d’aquesta legislatura, ha aprovat la proposta de la comissió d’estudi per al canvi de la forma de gestió dels serveis de l’Empresa Municipal d’Urbanisme de Lleida, SL, reconvertida en Oficina Municipal de l’Habitatge Social. La proposta ha tingut els vots a favor del Partit dels Socialistes de Catalunya i l’abstenció de Convergència i Unió, del Partit Popular i del regidor no adscrit. L’Oficina Municipal té l’objectiu de gestionar i promoure els habitatges socials de la ciutat vetllant pel dret a l’habitatge i la protecció de famílies vulnerables.
Precisament, el Paeria ha tirat endavant una moció consensuada que defensa el dreta a l’habitatge com a dret natural de qualsevol ciutadà, refermant-se en els compromisos presos pel Ple. En la moció s’indica que la Paeria impulsarà aquelles actuacions o programes adreçats a combatre els conflictes en relació a aquest dret, així com per fer front a les situacions de pobresa social i energètica, i que convocarà la Taula d’Emergència de L’Habitatge per presentar la Iniciativa Legislativa Popular presentada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, alguns dels membres de la qual avui han estat presents a la sessió plenària, i contribuir a donar-la a conèixer a aquests acords.

Una altra moció que s’ha aprovat amb unanimitat ha estat a favor de l’excel·lència en al formació i l’ocupació del sector de l’hostaleria i del Turisme a Lleida. A través d’aquest document, la Paeria insta el Govern de la Generalitat a dissenyar un pla pilot integral de formació en l’àmbit del turisme a les Terres de Lleida que contribueixi a la seva competitivitat en el sector i desenvolupar un model de gestió de l’ocupació innovador i d’alta tecnificació d’acord a les necessitats dels futurs professionals i del propi sector i dels usuaris turístics. A més, es proposa posar en marxa una comissió de treball i de seguiment que integri els agents implicats en el projecte per establir un full de ruta per generar el nou model basat en l’excel·lència i l’eficàcia dels recursos públics i privats.
En l’àrea d’Urbanisme, s’ha donat llum verda al Prec de Clàusules per a la construcció i explotació d’un hotel al Turó de Gardeny. Entre altres qüestions, en el ple d’avui s’ha aprovat la modificació dels estatus del Consorci del Turó de la Seu Vella de Lleida, ja que quedarà formalment inscrit a la Paeria. També han tirat endavant els convenis de col·laboració entre l’Ajuntament i la Secció Esportiva AEM i la Unió Esportiva Bordeta per a l’adequació dels camps de futbol; la pròrroga per a l’any 2016 del Conveni de col·laboració interadministrativa entre la Secretaria d’Inclusió i de la Promoció d’Autonomia Personal i l’Ajuntament per a la prestació del Servei del Centre de Dia de “Magraners” per a gent gran.
Últim ple de la legislatura
En aquest últim ple municipal de la legislatura, diversos regidors han intervingut per acomiadar-se. Ho han fet –per ordre d’intervenció- Txema Solé, Bea Obis, Miquel Padilla, Marta Camps, Josep Barberà, Oriol Yuguero i Neus Brocal. Alhora, els portaveus dels tres grups polítics, Joan Vilella, Joan Ramon Zaballos i Montse Mínguez, han valorat aquests quatre anys a la Corporació Municipal. Per la seva banda, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat el nombre d’assumptes aprovats per consens en aquest mandat, amb un l’alt nivell d’acord de mocions aprovades per unanimitat, i la voluntat que han manifestat els tres grups municipals de prioritzar el treball en servei del ciutadà davant de l’interès polític concret.
Medalles i Plaques de la Paeria
En el ple d’avui s’han aprovat les propostes de resolució per concedir Medalles i Plaques de la Paeria a: Jaume Millas (solidaritat), AV de l’Estudi de la Partida de la Caparrella (solidaritat), AV Ciutat Jardí-Les Valls (solidaritat), Joan Rodés, a títol pòstum (mèrit cultural o artístic), Víctor Pérez (mèrit cultural o artístic), Jordi Antoni Montagut (mèrit cultural o artístic), Jaume Vilella (mèrit cultural o artístic), Associació Hangar Magraners (mèrit cultural o artístic), Enric Pubill “Lo Parrano”, a títol pòstum (mèrit cultural o artístic), Escola Camps Elisis (mèrit educatiu o pedagògic), Entitat Garba Espiga (mèrit educatiu o pedagògic), Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida (mèrit educatiu o pedagògic), Escola Esperança (mèrit educatiu o pedagògic), Col·legi Sant Jaume (mèrit educatiu o pedagògic), Escola Pardinyes (mèrit educatiu o pedagògic), Escola Municipal de Música de Lleida (mèrit educatiu o pedagògic), Sebastià Gertrúdix (mèrit educatiu o pedagògic), Francesc Mayós (mèrit educatiu o pedagògic), Club Ciclista Pardinyes (mèrit esportiu), Associació Lleidatana d’Handbol (mèrit esportiu), Club Esport Ciclista de Lleida (mèrit esportiu), Club Tir amb Arc Pardinyes (mèrit esportiu), Sindicat de Pensionistes i Jubilats de CCOO (solidaritat), Comissions Obreres de Catalunya – Terres de Lleida pels seus 50 anys (solidaritat), Jove Cambra Internacional de Lleida (solidaritat), Lluís Rodríguez (solidaritat), Pare Ramon Domènech (solidaritat), Ordre Mercedària de Lleida (solidaritat) i Institució de Ponent per la Conservació i l’Estudi de l’Entorn Natural – Ipcena (mèrit educatiu o pedagògic).