<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/23661>>.

Lleida, primera ciutat de Catalunya en disposar de wifi lliure gratuïta a la xarxa d’autobusos municipals

A partir de l’11 de setembre hi haurà 46 vehicles connectats

A partir de l’11 de setembre hi haurà 46 vehicles connectats

La xarxa d’autobusos municipals de Lleida comptarà, a partir de l’11 de setembre, amb servei de wifi lliure gratuït. Es tracta de la primera ciutat de Catalunya i la tercera d’Espanya que disposarà d’aquest servei en tota la seva flota de vehicles.

El paer en cap ha destacat que “és un servei a l’usuari del transport públic, uns usuaris que estan creixent cada mes. En el darrer any han crescut un 11,7%”. L’alcalde Ros ha recordat que en l’àmbit tecnològic el servei municipal d’autobusos també ha anat creixent i “els nostres autobusos són cada vegada tecnològicament més avançats des del punt de vista de la informació i les comunicacions. L’any 2006 fou la primera ciutat a implantar el sistema de targeta sense contacte, al 2008 vam posar en funcionament el servei d’informació de l’explotació i poder consultar el temps que falta per a que passi l’autobús, al 2010 es va posar en marxa el codi QR que permet, atansant el telèfon, tenir la informació dels autobusos, al 2013 vam posar en marxa una APP Lleida Bus que connecta amb tota la informació de la xarxa, i ara posem en marxa el wifi gratuït a tota la xarxa”. Tall de veu Àngel Ros Alcalde de Lleida 1

La wifi és gratuïta per a tothom però les capacitats wifi que s’ofereixen “depenen de la relació que s’estableix entre Autobusos de Lleida i el seu usuari, com més intercanvi d’informació, més capacitat. Amb caire general, tots els usuaris disposaran de 10 MB, aquells usuaris que ens facilitin el seu correu tindran 20 MB i els que aportin el seu Facebook, 50 MB”, ha assenyalat el paer en cap. Tall de veu Àngel Ros Alcalde de Lleida 2

Per la seva banda, el Conseller Delegat de Moventia, Josep Maria Martí, ha detallat que es tracta d’una wifi vàlida per a tots els autobusos i no cal donar-se d’alta cada vegada que s’accedeix a l’autobús en un dia, element diferencial respecte a les xarxes wifi que s’han instal·lat en altres llocs.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa i del Conseller Delegat de Moventia, Josep Maria Martí, ha presentat aquesta novetat en el servei de busos aquest matí en un dels vehicles de la flota, estacionat davant del Palau de la Paeria.

El servei wifi estarà operatiu a partir de demà 11 de setembre als 46 vehicles amb què compta la xarxa municipal d’autobusos. Els autobusos ja duen indicat a l’exterior una enganxina on s’indica aquest nou servei. Lleida és la primera ciutat de Catalunya que ofereix aquest tipus de servei a tota la xarxa i la tercera de l’Espanya, després de Salamanca i Logroño.