<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/24242>>.

El Ple Municipal dóna llum verda al Pla de Manteniment, Conservació i Millora de Paviments i la Brigada d’Acció Immediata de l’any 2016 i l’inici de la seva licitació

Declaració institucional de l’Ajuntament de Lleida per una societat lliure de violència masclista en una sessió plenària en què han prosperat les mocions sobre la rebaixa de l’IVA cultural, la realització d’un pla de participació i la condemna de l’homenatge als feixistes italians. Avui s’han debatut 11 mocions, 4 d’elles de les entitats Associació de Joves solidaris en Acció, Associació Amics del Sàhara de les Terres de Ponent i Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida, la Institució de Ponent per la Conservació i l’Estudi de l’Entorn Natural i la Marea Groga

Declaració institucional de l’Ajuntament de Lleida per una societat lliure de violència masclista en una sessió plenària en què han prosperat les mocions sobre la rebaixa de l’IVA cultural, la realització d’un pla de participació i la condemna de l’homenatge als feixistes italians. Avui s’han debatut 11 mocions, 4 d’elles de les entitats Associació de Joves solidaris en Acció, Associació Amics del Sàhara de les Terres de Ponent i Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida, la Institució de Ponent per la Conservació i l’Estudi de l’Entorn Natural i la Marea Groga

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat avui el Plec de Clàusules Administratives Particulars i Prescripcions Tècniques que regeixen la contractació d’obres, mitjançant procediment obert amb diversos criteris d’adjudicació i tramitació anticipada, del Pla de Manteniment, conservació i millora de paviments i Brigada d’Acció Immediata per l’any 2016, amb un pressupost de 446.280,99 euros (més IVA), i l’inici de la seva licitació. Entre altres aspectes a destacar de la sessió plenària d’avui hi ha la declaració institucional que ha manifestat la Paeria per una societat lliure de violència masclista, així com les mocions que han tirat endavant sobre la rebaixa de l’IVA cultural, la realització d’un pla de participació i la condemna de l’homenatge als feixistes italians. Aquest divendres s’han debatut 11 mocions, 4 d’elles promogudes per entitats.
En el ple municipal, s’ha explicat el contracte d’obres que permet una millor eficàcia i eficiència del servei i una major dedicació. El plec de clàusules té per objecte definir les condicions tècniques del pla de manteniment, de conservació i de millora de voreres i la brigada d’acció immediata. Alhotra estableix les condicions d’execució del pla pel que fa a unitats d’obra, materials a emprar, personal disponible, maquinària diversa i els aspectes que es puguin tenir en compte per al correcte desenvolupament d’aquest pla, com les reparacions i les operacions de manteniment a la via pública, l’ampliació de voreres, les actuacions en calçades, la vialitat hivernal, etcètera. Per valorar la qualitat i la idoneïtat tècnica de la proposta organitzativa es tindran en compte aquelles propostes que optimitzin el rendiment del personal, el seu control i la resolució d’emergències i tasques especialitzades. El plec, a més, valora la contractació de personal amb discapacitat i/o en situació d’atur.
En l’àmbit de les polítiques de gestió dels recursos, la seguretat pública i l’organització municipal, s’ha donat llum verda a la proposta d’aprovació del Plec de Clàusules Administratives i el Plec de Prescripcions Tècniques per a la Contractació, mitjançant procediment obert amb diversos criteris d’adjudicació de forma anticipada, del contracte reservat a Centres Especials de Treball dels Serveis d’Atenció Telefònica mitjançant el telèfon d’atenció ciutadana 010, al servei de taxi adaptat i suport a la centraleta de l’Ajuntament de Lleida i inici de licitació.
En el terreny cultural, s’han aprovat convenis de col·laboració amb la Banda Municipal de Lleida, l’Associació Banda Simfònica Unió Musical de Lleida, l’Associació LleidArt Ensemble, el Cor de Cambra de l’Auditori, el conveni de col·laboració amb la Fundació La Caixa amb motiu de l’organització d’El Musical a l’Auditori i la proposta d’aprovació de la convocatòria del XXIIè Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes. Finalment s’ha donat suport a la programació d’arts escèniques i música durant el 2015 i al programa d’exposicions i activitats del Centre d’Art La Panera.
Manifestació institucional per una societat lliure de violència masclista
En el decurs del ple municipal, s’ha llegit el manifest institucional per una societat lliure de violència masclista, coincidint amb la celebració aquesta setmana del Dia Internacional per l’eliminació de la Violència envers les Dones. D’aquesta manera, es posa palès el compromís de les institucions catalanes, amb la voluntat de sumar esforços i crear sinèrgies de treball cooperatiu per construir conjuntament dinàmiques innovadores per eradicar la violència masclista.
Mocions
En el Ple Municipal d’avui s’han presentat 11 mocions, 4 de les quals han estat promogudes per entitats. S’han aprovat la moció de l’Associació de Joves Solidaris en Acció, l’Associació Amics del Sàhara de les Terres de Ponent (AASTP) i la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments solidaris de Lleida, de suport al jove sahrauí Hassanna Aalia, després de la situació d’expulsió dictada pel govern espanyol; així com, per unanimitat, la presentada per l’AASTP per ajuda d’emergència als camps de refugiats sahrauís per la catàstrofe humanitària que viuen després de les pluges torrencials del passat mes d’octubre.
Pel que fa a les mocions presentades pels grups municipals, s’han aprovat la moció socialista en defensa de la rebaixa de l'IVA cultural, que afecta la creació i la producció de proximitat i l’accés a la cultura en l’àmbit local. Han prosperat les de la Crida per Lleida-CUP per la condemna de l’homenatge als feixistes italians que van combatre a Espanya durant la guerra civil i per a la realització d’un pla de participació per a la ciutat de Lleida. També ha tirat endavant parcialment (alguns punts) la moció presentada per la Crida per al compliment de la Llei 5/20078, de 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista.