El Ple aprova definitivament els pressupostos i les ordenances fiscals

- L’alcalde ha deixat damunt la taula el Conveni per Torre Salses i la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana per reajustar el traçat de l’Avinguda Víctor Torres fins tenir els informes comercials. - Rebutjades les Mocions de la Crida CUP i el Comú -amb el suport d’ERC i CiU- per aturar tots els projectes de desenvolupament comercial a Lleida. Els grups municipals del PSC, C’s i PP hi han votat en contra.

- L’alcalde ha deixat damunt la taula el Conveni per Torre Salses i la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana per reajustar el traçat de l’Avinguda Víctor Torres fins tenir els informes comercials. - Rebutjades les Mocions de la Crida CUP i el Comú -amb el suport d’ERC i CiU- per aturar tots els projectes de desenvolupament comercial a Lleida. Els grups municipals del PSC, C’s i PP hi han votat en contra.

El Ple de l’ Ajuntament de Lleida ha aprovat avui definitivament els pressupostos i les ordenances fiscals de la Paeria per al 2016, amb els vots a favor del PSC, C’s i ERC. En la sessió plenària d’avui també s’han rebutjat amb els vots del PSC, C’s i PP les mocions presentades pel Comú i la CRIDA-CUP –amb el suport d’ERC i CiU- per aturar tots els projectes de desenvolupament comercial a Lleida. L’alcalde Àngel Ros ha deixat damunt la taula la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana per reajustar el traçat de l’Avinguda Víctor Torres i el Conveni de gestió urbanística per finançar Torre Salses, fins tenir els informes comercials, que es debatran amb els Grups municipals i amb el món associatiu.
El ple ha aprovat la pròrroga de la cessió d’ús d’un local municipal situat a la plaça Sant Joan per a l’Associació de Nens amb Càncer (AFANOC) , el conveni de col·laboració amb l’Associació Veus. Kat, Aula 2.0 i Associació Jove Orquestra de Ponent, per a l’ús de l’edifici de l’Auditori Municipal Enric Granados. En l’àmbit de l’Educació s’ha ratificat el conveni de col·laboració entre Creu Roja Joventut i l’Ajuntament de Lleida per a la realització de pràctiques d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil dels cursos de l’escola d’educador de Creu Roja Joventut, així com l’acord entre IFR, S.A i l’Ajuntament de Lleida per col·laborar en el desenvolupament del concurs de piano Ricard Viñes. També s’ha ratificat el conveni per al sosteniment del funcionament de l’escola d’art de titularitat municipal i el decret d’alcaldia de sol·licitud per a què Lleida sigui Ciutat Coordinadora de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores per al bienni 2016-18.

Aprovades les mocions d'entitats agrupades a l'entorn de la Taula de la pobresa energètica de Lleida i la de l'Associació de Víctimes de la Talidomina d'Espanya (AVITE)
La sessió plenària d’aquest dimarts ha aprovat per unanimitat les dues mocions promogudes per entitats. Per una banda, la que han impulsat entitats agrupades a l’entorn de la Taula de Pobresa Energètica de Lleida, per al compliment de la Llei 24/2015 amb accions específiques relacionades amb la pobresa energètica. Per l’altra, la que han portat al ple l’Associació de Víctimes de la Talidomina d’Espanya, l’AVITE, de suport a les reivindicacions e les persones afectades per aquest fàrmac a l’Estat espanyol.
Igualment ha rebut el suport unànime dels membres de la corporació municipal la moció presentada per ERC-Avancem instant el govern de la Paeria a l’aplicació efectiva i el seguiment del Pla d’acció d’energia sostenible, com a contribució al compliment dels acords de París.
Dues mocions que també han tirat endavant han estat les que han presentat els grups municipals del PP i de C’s, ambdues sobre la Seu Vella per fer un projecte turístic de difusió nacional i internacional del turó i per potenciar la seva promoció com a patrimoni mundial de la Unesco. Els partit socialista, Convergència i Unió, i Comú s’han sumat favorablement a aquestes mocions.
Els regidors de la Paeria han debatut sobre la moció presentada pel Comú per la transparència i el compliment d’obligacions en la concessió dels radars i semàfors vermells, que ha quedat parcialment aprovada, amb els punts 2, 3, 4 i 5 per unanimitat, els punts 1, 6 i 7 amb els vots a favor del Comú, el PP, Crida per Lleida-CUP, Esquerra i CiU.
Per últim, la darrera moció, presentada per C’s, per la implantació gradual d’una xarxa pública de punts d’accés wi-fi lliure i gratuït a les zones comercials de Lleida ha tirat endavant amb el suport dels grups socialista, convergent i popular.
També s’ha donat compte en el ple d’avui dels integrants del Consell Editorial de l’Ajuntament de Lleida, que comptarà amb un representant de cada grup polític.