Acte de reconeixement a empreses i organitzacions de Lleida per la seva acció social i solidària.

245 empreses de Lleida reconegudes per la Paeria en 10 anys per la seva acció social i solidària

En l’acte de reconeixement a l’Auditori municipal Enric Granados, l’alcalde Pueyo ha destacat la importància de crear comunitat i de treballar en xarxa per créixer com a societat. També ha assegurat que la unió d’objectius per part dels professionals del sector i del teixit empresarial, posant les persones al centre, és garantia d’èxit i de futur. Aquest 2023, trenta-tres empreses han rebut la distinció.

En l’acte de reconeixement a l’Auditori municipal Enric Granados, l’alcalde Pueyo ha destacat la importància de crear comunitat i de treballar en xarxa per créixer com a societat. També ha assegurat que la unió d’objectius per part dels professionals del sector i del teixit empresarial, posant les persones al centre, és garantia d’èxit i de futur. Aquest 2023, trenta-tres empreses han rebut la distinció.

L’Ajuntament de Lleida ha reconegut un any més les empreses i organitzacions de Lleida que han proposat entitats de la ciutat per visibilitzar el seu compromís social i solidari. Trenta-tres representants d’aquestes firmes han pujat a l’escenari de la sala 2 de l’Auditori Municipal Enric Granados per recollir el diploma, que els ha lliurat el paer en cap, Miquel Pueyo, i la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall. amb les d'aquesta edició, que és la desena, ja són 245 les empreses reconegudes.

Un dels eixos principals de Paeria és gestionar les complicitats entre entitats i teixit empresarial i emprenedor perquè, en aquesta voluntat, hi surt guanyant la societat i la ciutadania. L’alcalde ha apuntat que, al marge de l’esforç que es fa en polítiques socials, és important potenciar la cooperació pública i privada, perquè sumant es pot arribar més lluny i atendre més persones. “El treball que vetlla per la integració i que es fa en xarxa és garantia d’èxit i augura un bon futur d’una societat”, ha assegurat. L’objectiu comú, ha dit, és transformar la societat, sensibilitzant i educant en valors de solidaritat i compromís cívic.

En el seu parlament, el paer en cap ha assenyalat que es plantegen nous escenaris i que s’ha de treballar conjuntament per aportar solucions compartides: per part dels i les professionals del sector són els que coneixen les dificultats i les empreses que innoven i aporten nous projectes per diferenciar-se al mercat. “És la confluència d’aquests dos camins quan es reivindica i s’aporta valor a la societat” i ha afegit que això, “sense oblidar mai que en el centre de tot, hi ha les persones”. L’alcalde ha destacat la importància de crear comunitat i de treballar en xarxa per créixer com a societat.

La regidora Sall ha remarcat la corresponsabilitat i l'aliança entre l’administració, les entitats i les empreses i ha subratllat que aquest és un acte de gratitud, que reflexa també la societat que es vol ser, solidària i compromesa.

En representació de les empreses, el director de Responsabilitat Social Corporativa de Supermercats Plus Fresc, Rafel Oncins, i també Maite Montañés, presidenta de l’entitat AFANOC, en representació de les entitats, han lloat la Paeria per aquest acte perquè suposa una oportunitat per a les entitats del Tercer Sector de fer visible el seu agraïment i per a les empreses, que vegin reconeguda la seva implicació i suport amb la societat. Han apuntat que Lleida és afortunada per la riquesa de la seva xarxa social i que s’ha de seguir apostant per una societat justa i igualitària.

En l’edició d’aquest 2023, trenta-tres empreses i organitzacions han estat proposades per 24 entitats:

-Fundació Privada Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran: Ajuntament d’Aitona.

-AFANOC – Associació de familiars i amics: Aritmos

-Nostàlgia Lleida: Bazar Ouarzaate Lleida

-Fundació Antisida Lleida: Centre Residencial Joviar

-Associació d’amics del Sàhara de Terres de Ponent (Sàhara Ponent): Clínica dental Carrera

-Creu Roja Lleida: Cotècnica, SCCL.

-Fundació Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida: Cotècnica, SCCL.

-Associació contra el Càncer a Lleida: Cudós Consultors

-Fundació Social Sant Ignasi de Loiola: El Bon Forner

-ASPID Lleida: Encuentro Moda

-Fundació Jericó: Forn de pa Cal Castellets

-Sant Joan de Deu Terres de Lleida: Fundació 5H

-Associació Salut Mental Ponent: Fundació Mahou San Miguel

-Associació Down Lleida: Grup Vall Companys

-Fundació Banc de Recursos: Hospital Universitari Arnau de Vilanova – Hospital Universitari Santa Maria

-Associació Reintegra: I feel Centre geriàtric Lleida, SL.

-Esclat Associació Solidaritat i Servei Santa Teresina: Ilertec Consultoria Tecnològica, SL.

-Associació de Caritat de Sant Vicens de Paul: Industrial Leridana del frío, SL. (Ilerfred).

-Associació senegalesa de Lleida i província: Khalid Essabbar

-Associació Prosec-Promotora social: Obramat Lleida

-Associació AREMI: Postureig Lleida

-Fundació privada ASPROS: SiC 24

-Fundació Verge Blanca: Supermercats Plus Fresc

-Fundació Privada ILERSIS: Projecte de formació professional ocupacional dual: Caravista, Celler del Roser, Creperia Flash, El Barri, Kaoma, Macao, New Class, restaurant pizzeria La Bufala, restaurant Platz, restaurant Vucätica i Zuulo.

L’acte ha començat amb l’actuació musical del trio de cordes d’alumnes del Conservatori, format per Xavier Òdena (violí), Guillem Garcia (viola) i Elena Gasos (violoncel). Són els guanyadors del concurs de Cambra de la Setmana Cultural del Conservatori i Escola de Música, que s’acaba de celebrar.

Pel que fa al diploma d’enguany ha estat en forma de marc, que ha sorgit del projecte de Joventut Crea2.

Diversos regidors de la Paeria han assistit a l'acte, que es fa coincidir al voltant del Dia Mundial de la Justícia Social, que ha tingut lloc aquest dilluns, 20 de febrer.

Més informació - Acte de reconeixement a l'acció social i solidària a Lleida