El Ple Municipal aprova per unanimitat crear un Consell de Patrimoni i elaborar un Pla de Patrimoni a la Ciutat

També dona llum verda a una moció que demana desenvolupar els pressupostos participatius dins del nou Reglament de Participació Ciutadana i a la que impulsa la designació d’una comissió d’experts per revisar els noms dels carrers

També dona llum verda a una moció que demana desenvolupar els pressupostos participatius dins del nou Reglament de Participació Ciutadana i a la que impulsa la designació d’una comissió d’experts per revisar els noms dels carrers

El Ple Municipal celebrat avui ha aprovat per unanimitat per la realització del Pla de Patrimoni a la Ciutat de Lleida. En aquesta moció, impulsada inicialment per la Crida-CUP, s’adquireix el compromís de posar en marxa el Consell Municipal del Patrimoni, “que tindrà com a missió assessorar sobre els criteris generals que han de regir en matèria de patrimoni a la ciuat de Lleida, tant des del punt de vista municipal com també en les actuacions d’altes administracions així com particulars”.

Entre els punts de la moció destaca l’elaboració d’un Pla de Patrimoni de Lleida, promoure campanyes de divulgació sobre aquest patrimoni i supervisar l’actualització del Catàleg de béns protegits. També estableix que el Consell que es constituirà impulsi un sistema de reconeixement, a mode de Segell d’identitat, del patrimoni de la ciutat.

El Ple també ha aprovat la moció presentada per CiU per desenvolupar l’apartat de pressupostos participatius en el nou Reglament de Participació Ciutadana.

També s’ha donat llum verda la moció que impulsa la creació d’ una comissió d’experts que serà l’encarregada de revisar els noms dels carrers. La moció, presentada pel grup municipal de CiU, ha comptat amb el suport del PSC, C’s i el Comú. En la mateixa sessió plenària s’ha rebutjat la moció presentada per ERC i la Crida per instar la Paeria a canviar els noms dels carrers i espais públics amb denominacions relacionades amb la dictadura franquista, també s’ha rebutjat la proposta del Comú sobre estudis comercials i consulta ciutadana, i la moció de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL) per instar als grups municipals de CIU, C’s, ERC, PP i Comú de Lleida a retirar la moció per despolititzar l’entitat.

Cal destacar que tots els punts de l’ordre del dia han estat aprovats: la ratificació del conveni de col·laboració amb la Fundación Bancaria Ibercaja per promoure i col·laborar en un programa d’activitats musicals per a escolars i famílies, la cessió de l’ús a precari d’un local situat al Turó de Gardeny i l’aprovació provisional de la modificació del Pla Especial Urbanística per a la implantació d’una línia aèria i subterrània de mitja tensió pel subministrament d’energia elèctrica a la Partida Bou del terme municipal de Lleida, també els decrets del darrer ple i la proposta de modificació de membres d’òrgans de govern de societats, fundacions i consorcis.

La moció del Comú sobre la servitud de pas en el terme municipal de Lleida, la moció del PP per solucionar de forma urgent el problema dels assentaments existents a la ciutat i la moció de CiU sobre la llum als carrers de Lleida han estat retirades.