<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/2521>>.

I tu, ja "fruines"?

La campanya de la cuina de la fruita permetrà degustar els plats durant tot l'any

La campanya de la cuina de la fruita permetrà degustar els plats durant tot l'any

La paraula "fruinar" és l'eix vertebrador de la nova campanya per promocionar la cuina de la fruita de Lleida, que permetrà gaudir permanentment de les creacions dels restauradors. Ja hi ha vint establiments de Lleida i comarca que han presentat propostes gastronòmiques elaborades amb fruita. L'organització preveu que les nous plats estiguin a les cartes a partir de l'1 de desembre. "Fruinar" és una paraula inventada que, d'acord amb l'organització, té el to agosarat, fresc i innovador amb què es vol difondre la campanya. El significat d'aquest mot també és una creació exclusiva. Vol dir fruir de la cuina de la fruita de Lleida. L'alcalde Àngel Ros ha presidit la presentació del projecte La cuina de la fruita. L'acte, que s'ha fet als magatzems de fruita Torné-Casals, ha comptat amb l'assistència de representants de les entitats i organismes que recolzen aquesta iniciativa: l'Ajuntament de Lleida, Turisme de Lleida, Institut de Mercats i Consum, els departaments de Comerç, Turisme i Consum, i d'Agricultura de la Generalitat, Asofruit, Catalonia Qualitat, el Consell Comarcal del Segrià, Fira de Lleida i la Federació d'Hostaleria de Lleida. La nova campanya suposa un salt qualitatiu de les anteriors Setmanes Gastronòmiques. Amb el nou projecte, la promoció serà anual i tindrà un nou format que vol implicar i fer partícep al teixit empresarial de la ciutat i de la comarca. Els restauradors que hi vulguin participar hauran d'adaptar-se als criteris de selecció del comitè tècnic de l'organització: petànyer a la Federació d'Hostaleria de Lleida, tenir el restaurant a la comarca i incloure en la carta, com a mínim, dos plats (que caldrà canviar dos cops a l'any) elaborats amb fruita de Lleida, entre d'altres aspectes. La campanya també inclou els Premis Fruinar, que distingiran tres conceptes: la innovació culinària per part dels restauradors participants i els treballs en la promoció de la fruita i del territori duts a terme per una persona, empresa o entitat privada.