<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/25340>>.

El Ple Municipal aprova l’expedient de reconeixement de crèdit per pagar els proveïdors

-També han rebut llum verda els comptes del 2015 de l’EMU-En la sessió d’avui, han tirat endavant el projecte per al nou vial que unirà els barris de la Bordeta, Magraners i Cappont amb el centre de la ciutat i el conveni amb la promotora que l’executarà-El consistori aprova per unanimitat corregir la desigualtat de gènere i donar preferència a les dones en el nomenclàtor dels carrers i places de Lleida

-També han rebut llum verda els comptes del 2015 de l’EMU-En la sessió d’avui, han tirat endavant el projecte per al nou vial que unirà els barris de la Bordeta, Magraners i Cappont amb el centre de la ciutat i el conveni amb la promotora que l’executarà-El consistori aprova per unanimitat corregir la desigualtat de gènere i donar preferència a les dones en el nomenclàtor dels carrers i places de Lleida

El Ple de l’Ajuntament de Lleida d’aquest mes d’abril ha aprovat l’expedient de reconeixement de crèdits de despeses efectuades l’any 2015 i anteriors per pagar factures pendents a proveïdors. Ha tirat endavant amb els vots favorables del PSC i C’s i l’abstenció de CiU, ERC-Avancem i PP. Aquesta aprovació ha vingut precedida per la votació de l’expedient de modificacions de crèdits al pressupost de 2016 per poder-ho fer. En aquest cas, han donat suport PSC, C’s i Crida per Lleida-CUP i s’han abstingut la resta de grups municipals. D’aquesta manera, es podrà donar resposta al pagament de les factures per valor d’1,6 milions d’euros. La tinent d’alcalde Montse Mínguez ha indicat que en aquest reconeixement de crèdit hi ha 723 factures, quan a l’any se’n tramiten més de 10.000, i ha defensat la gestió econòmica de l’ajuntament. En l’apartat sobre la gestió de recursos, també s’ha debatut i ha rebut llum verda l’expedient de modificacions de crèdit al pressupost de Turisme de Lleida 2016 per baixes per anul·lació.

Pel que fa al projecte per executar un nou vial que unirà els barris de la Bordeta, Magraners, Cappont i el centre de la ciutat, aquest tingut el suport del grup socialista, de Ciutadans i el grup popular. En concret, s’ha aprovat la modificació puntual del Pla general d’ordenació urbana de Lleida per reajustar el traçat de l’avinguda Victor Torres, ens el carrer dels Alamús i el pont sobre el ferrocarril, d’accés al SUR 42, la zona de Torre Salses. El resultat ha estat el mateix per al conveni amb la promotora Eurofund Investment La Villa SL, que executarà el desdoblament del vial de Víctor Torres i la seva prolongació i la modificació de l’ordenació urbanística del sector SUR 42.
A l’ordre del dia de la sessió d’avui, s’han aprovat, entre altres, diverses propostes de les bases específiques de línies subvencionades de diferents serveis municipals.

Els comptes de l’EMU

El ple municipal ha aprovat els comptes de l’any 2015 de l’Empresa Municipal d’Urbanisme amb els vots a favor del PSC i C’s i l’abstenció de CiU i PP. La presidenta de l’EMU i tinent d’alcalde d’Economia, Montse Mínguez, ha donat compte del resultat de l’exercici 2015, que ha tancat amb un resultat positiu de 353.943,77 euros, uns comptes que incorporen també la nova taxació dels actius de l’EMU. Una taxació realitzada per una firma professional independent que es va fer per encàrrec mitjançant concurs amb el consens de tots els grups municipals.
La tinenta d’alcalde i presidenta de l’EMU, Montse Mínguez, ha explicat que l’empresa compta amb reserves suficients, per valor de 29,9 milions, per a absorbir la depreciació dels actius que han disminuït de valor, tot i que una altra part dels actius han pujat la valoració. Aquestes reserves garanteixen, així, la seva viabilitat financera i poder continuar garantint les seves funcions actuals enfocades fonamentalment a l’habitatge social.
Mínguez també ha explicat que, pel que fa l’habitatge, la Mesa d’Emergències ha adjudicat durant l’any 2015 un total de 146 pisos, que han estat destinat a cobrir necessitats puntuals de les famílies lleidatanes. D’aquests, 25 s’han adjudicat a famílies provinents de desnonaments i 8 habitatges s’han destinat a famílies amb fills amb problemes de salut. D’altra banda, l’Oficina Local d’Habitatge ha gestionat 1472 ajudes al lloguer durant l’any 2015 i ha gestionat un total de 76 ajuts per a la rehabilitació d’edificis enfront els 45 ajuts gestionats l’any anterior. Cal remarcar també que l’Oficina Local d’Habitatge va registrar durant l’any 2015 un total de 528 noves inscripcions al registre de sol·licitants d’habitatges de protecció oficial. A 31 de desembre de 2015 hi havia un total de 1497 persones inscrites. Pel que fa a patrimoni, l’EMU gestiona 259 habitatges municipals, 153 dels quals són habitatge protegit i lliures i 66 més que es destinen a emergències puntuals.
Els grups municipals d’ERC-Avancem, CUP i Comú de Lleida hi han votat en contra dels comptes de l’any 2015 de l’Empresa Municipal d’Urbanisme. 

Medalles i plaques de la Paeria 

El ple de l’Ajuntament de Lleida també ha aprovat els expedients per concedir la medalla de la Paeria a la solidaritat a Manuel López, Mn. Joan Mora i al pare Joan Suñol. Així mateix, es concedirà la placa de la Paeria a la Solidaritat a l’Associació Antisida i a l’Associació Aremi. En un altre punt, el ple municipal també ha aprovat atorgar la medalla de la Paeria al mèrit cultural o artístic a la Impremta Sol i, a títol pòstum, a Enric Llaberia; les plaques de la Paeria al mèrit educatiu o pedagògic, a l’escola Sant Josep de Calassanç, a la Xarxa d’Escoles Bressol Municipals de Lleida, a l’institut Joan Oró, a Lluís Rodríguez i, a títol pòstum a Abel Martínez.
A proposta del Servei d’Esports, també s’han aprovat els expedients per concedir la Placa al mèrit esportiu al s clubs Natació Lleida, Bàsquet Pardinyes i Unió Esportiva Balàfia, així com la Medalla a Ramon Aresté i a Enric Duch, en nom de tots els presidents del CE Lleida Llista Blava. 

Les mocions

El tram final del Ple ha estat dedicat a les mocions. La promoguda per l’associació Dona Balàfia, la Vocalia de la Dona dels veïns del mateix barri i la Comissió de la Dona de la FAV de Lleida, on es demanava que en el nomenclàtor dels futurs carrers i places tinguin preferència els noms de dona, ha rebut el suport unànime dels paers.
També ha estat aprovada per una àmplia majoria, la iniciativa del grup municipal Ciutadans, en què s’insta a les operadores de telecomunicacions a implantar la fibra òptica a totes les zones de la ciutat, que actualment tenen mancances de cobertura.
El ple del consistori també ha donat via lliure a la iniciativa del grup municipal de CiU, on s’insta a facilitar als ciutadans la informació necessària i addicional dels seus drets en l’impost de la plusvàlua, i a la moció del Comú de Lleida que demana més garanties per accedir a la informació dels regidors.
El debat més obert ha estat el de la moció del grup municipal de Crida per Lleida-CUP, que sol·licitava el suport de la Paeria als ajuntaments investigats per l’Audiència nacional i al dret a decidir i que finalment ha estat rebutjada pel plenari.