Durant les nits de festa major, també es posa en marxa tot el desplegament de les accions de les Nits Q.

264 persones utilitzen el Bus Nocturn gratuït la primera nit

En el marc de la campanya “1000 ulls”, és una de les accions que s’inclouen dins del dispositiu municipal

Aquesta nit també hi haurà el servei de bus nocturn gratuït amb l’ampliació de la L7 amb baixada a demanda i els equips del PuntLilaRainbow i NitsQ

En el marc de la campanya “1000 ulls”, és una de les accions que s’inclouen dins del dispositiu municipal

Aquesta nit també hi haurà el servei de bus nocturn gratuït amb l’ampliació de la L7 amb baixada a demanda i els equips del PuntLilaRainbow i NitsQ

264 persones han utilitzat la nit de divendres el Bus Nocturn gratuït que l’Ajuntament de Lleida ha posat en marxa en el marc de la campanya “1000 ulls” que compta amb un ampli dispositiu municipal amb 170 efectius de la Guàrdia Urbana i equips de PuntLilaRainbow i NitsQ.

La campanya “1000 Ulls” que activa, un cop més, l’Ajuntament de Lleida vol garantir que la Festa Major de Lleida sigui un espai festiu marcat per la seguretat per a totes les persones i pel civisme. Aquest ampli dispositiu municipal consta de 170 efectius de la Guàrdia Urbana, 4 equips PuntLilaRainbow i NitsQ i bus nocturn gratuït amb l’ampliació de la L7.

‘1000 ulls’ vetlen perquè Lleida tingui una Festa Major segura i cívica

El Dispositiu Integral de Seguretat per a la prevenció de les violències masclistes i LGTBIFòbiques en l’oci nocturn de la Festa Major de Lleida es basa en accions de sensibilització, informació i atenció i es concreta en el Servei de PuntLilaRainbow on aquest divendres i, avui, dissabte els equips itinerants mixtes integrats per un mínim de 2 agents d’atenció i punt fix, està ubicat als Camps Elisis (zona de concerts) en horari de 24h a les 6 de la matinada del dia següent, amb la designació de responsables de coordinació. Un servei que inclou atenció psicològica si la persona ho necessita i les eines per a informar i atendre en diferents idiomes estrangers (anglès, francès, àrab) i en llenguatge de signes.

Durant les nits de festa major, també es posa en marxa tot el desplegament de les accions de les Nits Q. Els joves agents de salut també van estar presents aquest divendres i repetiran aquesta nit de 22 a 3 h de la matinada. Es disposa d’un punt fix al costat del Punt Lila Rainbow amb una parella d’agents de salut i diversa informació i material.

També es dona continuïtat a la campanya de sensibilització envers el consum d’alcohol a través de la projecció dels vídeos de la campanya a la pantalla de l’escenari principal que es projecta abans i després dels concerts amb els missatges “Avui la liem, Jo controlo, Sant Hilari-Sant Hilari”.

Tornada segura a casa

Per Festa Major, l’Ajuntament de Lleida ha tornat a activar el servei de bus nocturn gratuït que s’habilita ampliant el servei de la L7 per cobrir la connexió amb els barris i els itineraris identificats de màxima previsió d’afluència de públic. És un servei ininterromput de bus 24h, és a dir, la línia L7 funciona en el seu horari habitual durant el dia i, a partir de les 22.00 h fins a les 7.30 h, els dies 10 i 11 de maig, és gratuït -en aquest horari- amb una regularitat de 30 minuts i amb baixada a demanda.

La primera nit, aquest divendres, 10 de maig, l’han utilitzat un total de 264 persones, de les quals 157 eren dones.

El dispositiu preveu que es pugui situar serveis de suport a cada bus per informar i atendre les incidències que es puguin produir i/o detectar amb gent usuària dels busos, en connexió amb els i les agents dels Punts Itinerants LilaRainbow i també amb agents NitsQ.

Totes aquestes accions s’emmarquen dins de la campanya “1000 ulls” que es va iniciar ja la Nit de Cap d’Any i per Carnestoltes i ara es dona continuïtat durant la Festa Major de Lleida.

La campanya “1000 Ulls” és una acció transversal que lidera la Regidoria de Feminismes, amb la implicació directa de Seguretat, Mobilitat i Civisme, Guàrdia Urbana, Protecció Civil i Mobilitat, i l’acció de Polítiques d’Igualtat, Salut Pública, Joventut, Participació, Festes, Cultura, Bon Govern i Urbanisme.

170 efectius de la Guàrdia Urbana

Pel que fa a la seguretat de la Festa Major, entre el 9 i el 12 de maig, s’ha reforçat el servei ordinari de la Guàrdia Urbana per garantir la seva presència en els actes on es preveu alta afluència de públic i/o participants als actes, en els quals hi hagi afectacions al trànsit i a la mobilitat, prevenció de la seguretat en els espais públics i la presència en els actes més tradicionals i representatius de la ciutat.

Aquest dissabte, 11 de maig, hi haurà vigilància a l’Eix Comercial, plaça Sant Joan, zona Firetes. A partir de les 14.30 fins a les 23.00 h es farà tot el dispositiu de seguretat amb motiu de la Batalla de les Flors.  A la nit es farà reforç, també, a la zona de les revetlles i concerts als Camps Elisis.

Diumenge, 12 de maig, hi haurà presència dels agents de la Guàrdia Urbana als actes culturals de la plaça Sant Joan i plaça Paeria, controls a la zona de les Firetes i a la nit al Castell de Focs.

Durant tots els dies també hi haurà el suport de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil.

A més, també es reforça la Il·luminació i senyalització dels espais als Camps Elisis, com senyalització decorativa dels punts d’accés, així com dels diferents escenaris i altres serveis que hi haurà a l’espai, des de la zona de gastronomia fins als serveis sanitaris, punts lila i punts de trobada.

Reforç dels aparcaments al voltant dels Camps Elisis

Cal recordar que per facilitar l’estacionament de vehicles, s’han habilitat tres pàrquings:

Pàrquing 1: estarà ubicat a l’avinguda Victoriano Muñoz a l’alçada de la rotonda del Cargol, que dona accés a l’interior dels Camps Elisis. A tal efecte, s’ha disposat presència de la Guàrdia Urbana per facilitar l’accés i sortida, així com la protecció dels vianants que es desplacin per l’avinguda Victoriano Muñoz. Per facilitar aquest desplaçament, la Paeria col·locarà tanques de formigó a la calçada per habilitar un espai d’us exclusiu de vianants.

Pàrquing 2: ubicat a la confluència de l’avinguda de Tarradellas, avinguda Victoriano Muñoz i rotonda del Camí de Granyena. L’accés a aquest espai canviarà respecte a la configuració habitual, de tal manera que no es permetrà l’accés per la rotonda del Camí de Granyena per tal de garantir la seguretat dels vianants que es desplacin a peu per accedir a les Firetes. L’accés i sortida dels vehicles, es farà des de l’avinguda Tarradellas. En moments de més afluència de públic, la Guàrdia Urbana establirà punts fixes de control de trànsit als següents punts: av. Victoriano Muñoz amb el Camí de Granyena, Av. Victoriano Muñoz amb av. Tarradellas i Av. Tarradellas, accés i sortida de la zona d’estacionament.

Pàrquing 3: ubicat a la confluència de l’avinguda Tarradellas amb el canal de Seròs (on s’ubicava l’antic restaurant Comba). Aquest espai s’habilita pel seu ús ocasional. Per aquesta raó, la Paeria habilita una zona reservada amb tanques de formigó per facilitar el desplaçament dels vianants a la zona de les Firetes i als actes dels Camps Elisis. En funció de les ocupacions de la resta dels estacionaments i de l’afluència de persones i vehicles, la Guàrdia Urbana realitzarà les modificacions necessàries per impedir la circulació en determinats punts de l’avinguda Tarradellas.

S’establirà un punt fixe de control de trànsit a l’av. Tarradellas a l’altura del túnel d’accés al polígon amb l’entrada i sortida de l’estacionament provisional.

L’Ajuntament disposarà de personal auxiliar per facilitar l’estacionament dels vehicles als pàrquings 2 i 3 en les hores de màxima afluència de públic.