ANIMAC, del 24 al 27 de febrer

ANIMAC és una mostra no competitiva dirigida a exhibir les millors produccions de cinema d'animació de tots els temps, destacant especialment aquelles que més han servit per enriquir i potenciar les capacitats expressives del cinema d'animació.

ANIMAC és una mostra no competitiva dirigida a exhibir les millors produccions de cinema d'animació de tots els temps, destacant especialment aquelles que més han servit per enriquir i potenciar les capacitats expressives del cinema d'animació.

La novena edició d’ANIMAC organitzada per l’Ajuntament de Lleida se celebrarà del 24 al 27 de febrer de 2005, i comença amb un taller d’animació amb plastilina impartit per SAM i Pablo Pellicer. L'animació s'ha convertit en els últims anys en una disciplina artística on s'han produït algunes de les propostes creatives més interessants. Les noves eines, la convivència amb les noves propostes musicals, l'existència d'una sòlida tradició experimental i la fascinació dels creadors per l'art il·limitat, ens permet avui parlar d'una edat d'or en l'animació. ANIMAC no pretén ser només un aparador dels millors treballs d’animació internacionals, sinó també un punt de trobada dels professionals de l’animació. Per això, una vegada més, organitza un taller d’animació, que en aquesta novena edició anirà a càrrec dels coneguts animadors i il·lustradors SAM i Pablo Pellicer de la productora CONFLICTIVOS Productions. El taller consisteix en una presa de contacte amb la tècnica de la stop-motion, concretament amb l’animació amb plastilina (claymation).Tindrà lloc del 21 al 23 de febrer. La data límit per a la inscripció és el 4 de febrer. D’altra banda, els artistes convidats a ANIMAC 2005, Vuk Jevremovic, Christine Panushka, Gul Ramani, Brett Ingram, Alex Mendizabal i Blanca Palou, il·lustren amb el seu treball el caràcter eclèctic i divers del món de l'animació. Des de la figura del metanimador, fins a propostes que es consideren al límit d'aquesta disciplina. Tots ells comparteixen una idea comuna: la manipulació del fotograma en el temps com a mitjà d'expressió artística. En la seva novena edició ANIMAC mostrarà els treballs més compromesos i apassionats, proposant una programació en la qual conviuen el treball dels pioners amb les propostes més trencadores, a més d'englobar treballs d'animació per a adults i treballs per a nens. A més de tot això ANIMAC comptarà amb dos retrospectives curioses, úniques i extraordinàries: ÍNDIA MASALA, El nostre país convidat d'aquest any és l’ÍNDIA, la selecció de pel·lícules que presentem en aquesta secció són un calidoscopi del panorama actual de la producció d'animació independent en el subcontinent asiàtic. SILUETES PIONERES en col·laboració amb el festival d'animació de Chiavari, Itàlia - Animac proposa una selecció de pel·lícules on mostrarà les millors produccions de tots els temps que han utilitzat la tècnica de les siluetes per a explicar històries. ANIMAC és una mostra pensada per a tothom, per a poder assistir a les projeccions es posaran a la venda entrades de 6 euros per als adults i de 3 euros per als menors de dotze anys, aquestes entrades serviran per a les projeccions de tot el dia.