<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/27487>>.

El Ple de la Paeria aprova una moció per recuperar el Parc Municipal de les Basses

L’Ajuntament ofereix els centres cívics per poder empadronar les famílies que no disposen d’un domicili oficial Rebutjada la petició del grup municipal d’Esquerra on es demanava la dimissió del conseller delegat del Centre de Negocis i Convencions (CNC), Rafael Peris El ple debat quatre mocions sobre la Llotja amb diferents resolucions: es rebutja la de la Crida, s’aprova la de CiU i només s’accepten parcialment les del Comú de Lleida i ERC

L’Ajuntament ofereix els centres cívics per poder empadronar les famílies que no disposen d’un domicili oficial Rebutjada la petició del grup municipal d’Esquerra on es demanava la dimissió del conseller delegat del Centre de Negocis i Convencions (CNC), Rafael Peris El ple debat quatre mocions sobre la Llotja amb diferents resolucions: es rebutja la de la Crida, s’aprova la de CiU i només s’accepten parcialment les del Comú de Lleida i ERC

El Ple de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat avui una moció per recuperar el Parc Municipal de les Basses. Els acords de la moció fan referència que la Paeria presentarà, abans de finalitzar el primer trimestre del 2017, el projecte urbanístic que defineixi els usos que finalment tindrà el Parc Municipal de les Basses.

El segon punt de la moció explica que l’Ajuntament presentarà, durant el primer semestre de l’any, l’estudi de mobilitat i el projecte d’accessos al recinte. En el tercer apartat, s’insta a la Paeria a finalitzar la redacció dels plecs de condicions que han de regir la concessió administrativa de l’espai públic del Parc de les Basses per a la construcció d’un càmping i un restaurant. Per últim, l’acord aprovat al ple diu que l’Ajuntament de Lleida fixarà un calendari plurianual i establirà a cada pressupost una partida per a la seva execució.
La moció, presentada pel grup municipal del Partit Popular, ha obtingut el suport, en els punts 1, 2 i 3 dels grups municipals del PSC i de Convergència i Unió, l’abstenció de Ciutadans i el vot en contra de la Crida i el Comú. El quart punt l’han votat a favor tots, menys la Crida, que ho ha fet en contra, i C’s que s’ha abstingut.
Per altra part, el Ple de la corporació ha debatut conjuntament quatre mocions sobre la gestió i futur de la Llotja, presentades pels grups municipals del Comú de Lleida, la Crida-CUP, Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya. Totes elles han tingut un resultat divers, aprovant-se la presentada per CiU, rebutjant-se la de la Crida i acordant-se tenir en compte parcialment les que han estat iniciativa del Comú de Lleida i ERC. Tot i això, el Ple de la Paeria ha rebutjat la petició del grup municipal d’Esquerra on es demanava la dimissió del conseller delegat del Centre de Negocis i convencions, Rafael Peris.
De la resta de mocions dels grups municipals, no han prosperat la que ha presentat el grup municipal de C’s, on es demanava destituir el president de la FMC, Xavier Amor, per la seva imputació en el cas Mercuri, així com tampoc la que havia presentat el grup dels socialistes de considerar el català oficial a l’Estat juntament amb altres tres llengües: castellà, euskera i gallec.
Pel que fa a les mocions presentades per entitats de Lleida, el Ple municipal ha rebutjat, amb els vots en contra de PSC, PP i C’s, i amb el vot favorable de CiU, ERC i la Crida, i l’abstenció del Comú, la presentada per l’associació FUTUR sobre les famílies gitanes que han ‘okupat’ habitatges per manca de recursos i amb problemes de convivència.
També s’ha rebutjat, amb els vots en contra del PSC, CiU, C’s, ERC i PP, i els favorables de la Crida i el Comú, la moció de la plataforma Mariola en Moviment sobre l’empadronament i el dret a l’habitatge.
El tinent d’alcalde i regidor de les Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, ha explicat que, si bé cal diferenciar els diferents tipus d’okupacions il·legals d’habitatges, no es pot considerar una pràctica acceptable, també ha assegurat que qualsevol persona, encara que no estigui empadronada, té dret a la sanitat i l’educació. En aquest sentit, tant Xavier Rodamilans com l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha ofert la possibilitat que totes aquestes persones que es troben en aquesta situació i no estan empadronades, ho puguin fer als centres cívics del seu barri, per regularitzar aquesta documentació, mentre no disposin d’un habitatge.
Promoció de la dinamització de l’Horta de Lleida
El Ple municipal també ha aprovat el conveni de col·laboració que properament signaran la Paeria i GlobaLleida, per promoure la dinamització socioeconòmica de l’Horta de Lleida, amb l’abstenció dels grups de la Crida i el Comú de Lleida. També s’ha donat conformitat, amb l’abstenció de CiU i el vot en contra d’ERC, la Crida i Comú, a la proposta del pla de millora urbana de composició volumètrica i de façanes en un solar situat entre les avingudes Miquel Batllori i d’Albarés i els carrers Joaquín Costa i Carme Laforet i la proposta d’aprovació del conveni entre l’Ajuntament de Lleida i el promotor privat per realitzar les obres d’urbanització per a la millora de la mobilitat d’aquest sector.
Per un altre costat, el ple de la corporació ha aprovat, amb l’abstenció de CiU i ERC i el vot en contra de la Crida i el Comú, l’expedient de les obres d’urbanització puntuals per a la millora de la mobilitat d’aquest sector que passarien, principalment, pel desdoblament del carrer Maria Montessori i la millora de la senyalització per l’entrada de l’avinguda Miquel Batllori i per l’avinguda de les Garrigues, amb un pressupost que supera els 100.000€.
De l’àrea de Gestió de Recursos, s’han aprovat els expedients de gestió de recursos de bonificació d’impostos a construccions i obres i dels immobles adscrits al programa de mediació per al lloguer social.
La Paeria distingeix 22 entitats i persones

Al Ple municipal d’avui s’han ratificat els decrets d’Alcaldia per iniciar els expedients de concessió dels honors i distincions següents:
· Placa de la Paeria al mèrit esportiu al Club de Sords de Lleida.
· Placa de la Paeria al mèrit esportiu a Raimat Golf Club.
· Placa de la Paeria al mèrit esportiu a Club Esportiu ASPID.
· Placa de la Paeria a la solidaritat al Grup de Dones de l’Associació Veïnal de Pardinyes.
· Placa de la Paeria a la solidaritat al Grup de Dones de l’AV de Magraners.
· Placa de la Paeria a la solidaritat a la Vocalia de Dones de l’Av. de l’Ereta.
· Placa de la Paeria a la solidaritat a la Vocalia de Dones de l’AV. Copa d’Or i Sot de Fontanet.
· Placa de la Paeria a la solidaritat a la Vocalia de Dones del Centro Galego.
· Placa de la Paeria a la solidaritat a la Vocalia de Dones de l’AV. de la Partida de Llívia.
· Placa de la Paeria a la solidaritat a l’Associació de Dones de Príncep de Viana.
· Placa de la Paeria a la solidaritat al Seminari Interdisciplinar d’Estudis de la Dona (SIED).
· Placa de la Paeria a la solidaritat al Grup de Dones de Suchs.
· Placa de la Paeria a la solidaritat al Grup Feminista de Ponent.
· Placa de la Paeria a la solidaritat a la Vocalia de Dones de l‘AV de Jaume I.
· Placa de la Paeria al mèrit educatiu o pedagògic al Col·legi Terraferma.
· Placa de la Paeria al mèrit educatiu o pedagògic a l’Escola Politècnica Superior de la UdL.
· Placa de la Paeria al mèrit educatiu o pedagògic a la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL.
· Placa de la Paeria al mèrit educatiu o pedagògic a l’Escola Balàfia de Lleida.
· Placa de la Paeria al mèrit educatiu o pedagògic a l’Institut Torre Vicens de Lleida.
· Placa de la Paeria al mèrit educatiu o pedagògic a l’Acadèmia Martínez.
· Medalla de la Paeria al mèrit educatiu o pedagògic, a títol pòstum, a la Sra. Elvira Godàs i Vila.
· Medalla de la Paeria al mèrit científic o investigador a la Sra. Beatriz Mothe Pujadas.