<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/27996>>.

El Ple aprova el concurs per impulsar el Parc de les Arts al carrer Alcalde Pujol

S’aprova l’addenda al conveni amb el Lleida Esportiu per sufragar la reforma del Camp d’Esports, que incloïa la substitució de la gespa i el sistema de reg Es desestima l’al·legació del Comú a la modificació de crèdit, que s’aprova definitivament i que permet el pagament de les factures pendents als proveïdors

S’aprova l’addenda al conveni amb el Lleida Esportiu per sufragar la reforma del Camp d’Esports, que incloïa la substitució de la gespa i el sistema de reg Es desestima l’al·legació del Comú a la modificació de crèdit, que s’aprova definitivament i que permet el pagament de les factures pendents als proveïdors

El Ple de la Paeria ha aprovat la redacció del projecte del nou Parc de les Arts de Lleida. En concret, ha tirat endavant la proposta d’aprovació del Plec de Clàusules Administratives, Particulars i Prescripcions Tècniques, que han de regir el procediment obert amb diversos criteris d’adjudicació per a la redacció i execució del projecte. Alhora, la proposta inclou la concessió administrativa sobre el domini públic en una part de la finca situada al carrer Alcalde Pujol, núm. 8, per a la construcció i explotació d’un equipament comunitari al barri del Camp d’Esports (entre els carrers de Cristòfol de Boleda, del Segrià, de l’Alcalde Pujol i Jardins de Jaume Magre) i inici de la licitació.
El nou Parc de les Arts de Lleida s’ubicarà en un solar de 17.000 metres quadrats, al carrer Alcalde Pujol, i s’hi pretén desenvolupar activitats culturals i artístiques a l’aire lliure, que es combinarien amb altres equipaments de caràcter privat i públic. L’espai també esdevindrà una gran zona verda. La inversió prevista per a aquest parc públic és d’1 milió d’euros
La proposta ha comptat amb els vots a favor de PSC, C’s i PP, l’abstenció de CiU i el Comú i el rebuig d’ERC i la Crida.
Tràmit d’urgència
Abans de finalitzar el ple, el consistori ha acceptat, a petició de l’equip de Govern, incloure un nou punt en l’ordre del dia proposant desestimar una al·legació del Comú de Lleida a la modificació de crèdit pressupostari, presentada ahir a darrera hora, minuts abans que finalitzés el termini d’admissió. Aquesta al·legació podia paralitzar la modificació de crèdit pressupostari del 2017 i, en conseqüència, demorar el pagament de les factures pendents als proveïdors un altre mes.
Després del debat, el ple ha decidit desestimar l’al·legació del Comú, mercès els vots de PSC, C’s i PP i l’abstenció de CiU, i donar per aprovada definitivament la modificació de crèdit per poder fer efectiu el pagament a les factures pendents dels proveïdors. Els grups d’ERC, la Crida i el Comú ho han fet en contra.
Urbanisme
Abans, en l’àrea d’Urbanisme han prosperat la proposta d’aprovació del Plec de Clàusules per a la contractació del Servei de manteniment i conservació de la jardineria urbana de la ciutat de Lleida, sector 6.
El Ple d’aquest mes ha tirat endavant amb el III Pla Municipal de Polítiques d’Igualtat de gènere a Lleida 2017-2021. Les encarregades d’exposar el procés d’elaboració del Pla han estat Anna Fillat, de la Vocalia de la Dona de l’AV Balàfia, i Maika Molina, del Centre Dolors Piera d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones de la Universitat de Lleida, en representació de les 41 associacions i entitats que hi han participat, juntament amb tècnics municipals. El Pla està estructurat en sis línies estratègiques, que s’han treballat en comissions, que són el compromís amb la igualtat (eix transversal); l’acció contra les violències masclistes; els drets i la qualitat de vida (salut i qualitat de vida, serveis a les persones, mobilitat i disseny de la ciutat i medi ambient i sostenibilitat); la coeducació i la transmissió d’una cultura igualitària (drets de les persones LGTBI, educació, cultura, esports i lleure); la reformulació dels treballs i dels temps (harmonització dels temps i dels espais, corresponsabilitat i treball), i el reconeixement del lideratge i la participació de les dones (en els àmbits polític, comunitari, empresarial i de la cultura, l’esport i el lleure). Cadascun dels eixos té uns objectius generals i específics i preveu un conjunt d’accions concretes que s’aniran implementant fins a l’any 2021, fent-hi diverses avaluacions (continuada, parcial i final). La votació ha estat la següent: PSC, CIU, C’s i PP ho han fet a favor, ERC i el Comú s’han abstingut, mentre que la Crida ho ha fet en contra.
Per altra part, tant l’acord de cessió de les instal·lacions del Camp d’Esports al Lleida Esportiu com la proposta d’addenda als convenis de col·laboració per a la substitució de la gespa del Camp d’Esports municipal, han estat aprovats. El primer punt ha comptat amb els vots a favor de PSC, ERC i PP i l’abstenció de CiU, Ciutadans i Comú, mentre que la Crida ha votat en contra. El segon acord ha tingut el vot favorable de PSC i PP i l’abstenció de CiU, C’s i ERC. Tant la Crida com el Comú s’han manifestat contra la proposta.
L’alcalde, Àngel Ros, ha remarcat la legalitat de les obres del camp municipal i ha recordat que la Paeria no va licitar-les sinó que l’encarregat de fer-ho va ser el club, el Lleida Esportiu, d’acord als principis generals de la contractació pública. I ho va adjudicar a l’empresa de referència arreu de l’estat en col·locació i renovació de gespa natural, havent actuat en equipaments del Barça, l’Espanyol, el Betis, el València, etc., a més de 7 de les 12 seus als Mundials i els Jocs Olímpics del Brasil. L’Ajuntament ha supervisat i finançat els treballs i Ros ha insistit que una entitat bancària ha acceptat fer el finançament, com també ho ha fet l’empresa proveïdora, Royal Verd. L’alcalde ha insistit també què el model que aplicat a la gespa del Camp d’Esports és el mateix que s’ha aplicat a la resta de camps de gespa artificial de la ciutat, amb el pagament i la supervisió de la Paeria.
En el terreny de les Polítiques d’Igualtat, s’ha donat llum verda a les propostes d’aprovació de la Convocatòria del XI Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere i de la Convocatòria de la XII Beca de Recerca Cristina de Pizan.
Entre els assumptes que han tirat endavant de l’àrea de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i l’Esport, hi ha la proposta del Servei de Cultura d’aprovació inicial de les Bases de la Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa, “Fono”, i la proposta de Servei d’Educació d’aprovació de la subvenció excepcional i signatura del conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya, mitjançant el departament d’Ensenyament i la Paera per desenvolupar el programa del Batxillerat internacional a l’Institut Josep Lladonosa de Lleida. Ho han fet per unanimitat, la proposta del Servei d’Educació d’aprovació de les Bases específiques de diferents línies subvencionadores del Servei d’Educació de la Regidoria, així com la proposta de Servei d’Educació d’aprovació de les Bases reguladores de les subvencions per al foment de la participació en activitats extraescolars per tal d’afavorir l’èxit escolar.
De la Regidoria de promoció de la ciutat, del comerç, del turisme i de l’ocupació que ha passat pel ple favorablement la proposta d’aprovació de la concessió d’una placa de la Paeria a la solidaritat, a favor de FUNDE – Associació de directives, empresàries i professionals de Lleida.
Mocions Entitats
Pel que fa a les mocions promogudes per entitats ciutadanes, la que ha presentat la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida, què insta a la Paeria a sol·licitar l’anul·lació de l’actual projecte de la Variant Sud, ha rebut suport unànime.
Tanmateix, no ha prosperat la moció promoguda pel Grup de Dones de Lleida-Grup Feminista de Ponent per a la creació d’un recurs municipal residencial d’emergència per a dones i els seus fills i filles en situació de violència masclista. PSC, C’s i PP han votat en contra, CiU s’ha abstingut i la Crida i el Comú han votat a favor.
Les mocions dels grups municipals
De les cinc mocions que els diversos grups polítics han presentat al ple d’avui, dues han estat consensuades: la del Comú de Lleida, sobre els ajuts i les subvencions a la cultura, i la de CiU, en relació a la sentència del Tribunal Constitucional relativa a l’Impost sobre la plusvàlua, quan no hi ha un increment del valor del sol en fer la transferència patrimonial.
La presentada pel Grup de Ciutadans a favor de la llibertat d’expressió, ha estat aprovada i que només ha tingut l’abstenció de la Crida.
Les altres dues mocions presentades al plenari, la Crida per Lleida-CUP, per a la inclusió com a col·lectiu vulnerable dels infants en l’àmbit dels serveis socials, i la d’ERC-Avancem, per a la municipalització dels serveis públics d’aparcament regulat, dipòsit municipal de vehicles i grua municipal, han estat rebutjades. La primera no ha prosperat en votar en contra PSC i C’s, abstenir-se CiU i PP i només aconseguir els vots favorables d’ERC, Crida i Comú. A la segona s’hi ha oposat PSC, C’s i PP, mentre que CiU s’ha abstingut. ERC, Crida i Comú han votat a favor.
Medalles i plaques de la Paeria
El Ple de la Paeria ha aprovat la concessió de medalles i plaques al mèrit per la solidaritat, cultura, educació, esports a diverses persones i entitats.
Pels mèrits en l’àmbit de la solidaritat s’ha aprovat concedir-les a AECC-Catalunya Contra el Càncer de Lleida, Llar Municipal de Jubilats de Raimat, Llar de Jubilats de Mariola, Club Lions Lleida, FRATER-Fraternitat Cristiana de Malalts i Minusvàlids, Marea Blanca, Josep Pueyo Ferrer, Beatriz Mothe Pujadas, Rosa Palau Teixidó, Jaume Sellés Santiveri, Àlex de Sárraga Gómez, Leonor Pedrico Serradell (a títol pòstum), Natividad Redondo López i Xavier Pérez, Vocalies de Dones de l’AV Copa d’Or i Sot de Fontanet, del Centro Galego, de l’AV de l’Ereta, de la Partida de Llívia, de l’AV de Magraners, del Grup de Dones de l’AV de Pardinyes, del Grup de Dones de Suchs, al Grup Feminista de Ponent, a l’Associació de Dones de Príncep de Viana, al Seminari Interdisciplinari d’Estudis de la Dona, SIED i a la Vocalia de Dones de l’AV de Jaume I.
En l’àmbit cultural i artístic, s’ha aprovat concedir la medalla i placa de la Paeria a l’Associació Cultural Gitana de Lleida, Cercle de Belles Arts, Casa de Aragón de Lleida i la Gremial S.A, Rosa Fabregat i Armengol, Núria Martínez i Torrebella, Albert Grau i Sanz (a títol pòstum), Joan Viñas i Salas., Benet Rosell (a títol pòstum), Àngel Jové i Jové, Joaquín Ureña i Ferrer Ramon Maria Puig Andreu, Fernando Cequier i Girón, Antonio Gutierrez Moreno, Manuel Zamora Buenafuente i Enric Ribera Gabandé.
També s’han aprovat les medalles i plaques de la Paeria en l’àmbit educatiu i pedagògic a l’Institut Torre Vicens, Escola Politècnica Superior (EPS) de la UdL, Acadèmia Martínez, Col·legi Terraferma, Escola Balàfia i Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL i Elvira Godàs i Vila (a títol pòstum).
En l’àmbit esportiu s’ha aprovat fer el reconeixement a Raimat Golf Club, Club Esportiu Sords de Lleida, Club Esportiu ASPID, equip infantil femení de la Secció Esportiva AEM i Jackson Quiñónez.