La tinent d’alcalde i regidora d'Educació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, ha donat la benvinguda als i les participants de la 13a edició de la cantata “Gallinada”.

281 alumnes participen en la cantata 2023 "Gallinada"

L'Orquestra Simfònica del Conservatori Municipal de Música de Lleida i diferents escoles han participat en el projecte "Auditori i Conservatori eduquen", dut a terme aquesta tarda a l'Auditori Municipal Enric Granados

L'Orquestra Simfònica del Conservatori Municipal de Música de Lleida i diferents escoles han participat en el projecte "Auditori i Conservatori eduquen", dut a terme aquesta tarda a l'Auditori Municipal Enric Granados

281 alumnes han participat en la cantata 2023 “Gallinada”, una iniciativa organitzada pel Conservatori Municipal de Música amb la col·laboració de la Regidoria d'Educació i de l'Auditori Municipal Enric Granados, que té com a objectiu fer extensiva l'educació musical a totes les nenes i els nens de la ciutat i fer-los partícips de la interpretació d'una obra simfònica.

La tinent d’alcalde i regidora d'Educació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, acompanyada del director dels Serveis Territorials d'educació, Claudi Vidal, i el director del Conservatori Josep Lluís Boix, ha donat la benvinguda als i les participants de la 13a edició de la cantata “Gallinada” i ha destacat que “la formació artística és la mesura de la sensibilitat humana i s'ha de treballar des de la infància”. “Apropem les escoles al Conservatori i a l'Auditori per incrementar l'activitat artística i musical de la canalla", ha afirmat Sandra Castro.

La representació teatral ha estat preparada i escenificada per l'alumnat del CFGS en Tècniques d'Actuació Teatrals de l’Aula Municipal de Teatre i el vestuari ha anat a càrrec dels estudiants en pràctiques del CFGS de Tècnic Superior en Vestuaris a Mida i Espectacles de l'IES Guindàvols.

Pel que fa a la música, la lletra i llibret han estat realitzats per la cap de departament de llenguatge musical i harmonia Neus Baraut, i els arranjaments i orquestracions els ha realitzat el professor Agustí López.

La interpretació de l'obra simfònic-coral l’ha dirigit per la professora d'orquestra del Conservatori de Lleida Dolors Ricart.

La cantata “Gallinada” narra les peripècies que ocorren en un galliner quan el gos, el guardià de les gallines, ha de marxar i deixa el galliner desprotegit dels atacs de la guineu. A més a més, s'han afegit tres temes nous als set existents en l'obra original i nous personatges.