El Govern Municipal critica amb duresa que es demani la compareixença de funcionaris municipals davant de la Comissió de la Transparència

Montse Mínguez posa de manifest la “preocupació” dels treballadors cridats per un ens de caràcter polític i l’equip de govern recolza que no compareguin

Montse Mínguez posa de manifest la “preocupació” dels treballadors cridats per un ens de caràcter polític i l’equip de govern recolza que no compareguin

Els tinents d’alcalde Montse Mínguez i Fèlix Larrosa s’han mostrat avui molt crítics amb el fet que la Comissió de la Transparència –presidida en aquest torn rotatori pel grup d’ERC-Avancem- hagi requerit la compareixença de funcionaris municipals per donar compte de les llicències d’activitats concedides a les discoteques Biloba i The Hill.

Montse Mínguez ha posat de manifest la “preocupació dels treballadors cridats” a comparèixer en un ens de caràcter polític i ha assenyalat que el Govern Municipal recolza que no compareguin. Fèlix Larrosa ha ressaltat, a més, que es requereix la presència d’aquests treballadors per explicar procediments que estan totalment reglats i que pertanyen a comissions de gestió (la de Recursos i la de Promoció i Gestió de la Ciutat) recollides al cartipàs municipal. Per tant, l’oposició té accés a la interpretació que puguin fer els funcionaris sobre qualsevol tema a través d’aquestes Comissions.

L'equip de govern ha fet una crida perquè es respecti la feina dels funcionaris així com dels serveis jurídics i tècnics.

En la reunió de la Comissió de la Transparència celebrada avui, Fèlix Larrosa i la regidora Sara Mestres han informat sobre els dos requeriments que l’Ajuntament de Lleida ha tramès a la Generalitat perquè es posicioni per homologar els Plans d’Autoprotecció de les discoteques Biloba i The Hill, com l’Ajuntament assenyala que li correspon d’acord amb els serveis tècnics municipals.

En tot cas, les dues activitats de discoteca es poden realitzar perquè la Paeria té les certificacions on consta que els dos equipaments estan aplicant el que preveuen els respectius Plans d’Autoprotecció. Fèlix Larrosa ha explicat que la Justícia ha desestimat la petició que va fer la lletrada de la Generalitat perquè l’Ajuntament no autoritzés l’entrada en funcionament de la discoteca Biloba.

Larrosa ha remarcat que la Paeria vetlla per la seguretat de les activitats i dóna suport a l'emprenedoria del sector de l'oci nocturn i a la capitalitat de Lleida en aquest àmbit.

La primera tinent d’alcalde Montse Mínguez ha informat que l’Ajuntament de Lleida iniciarà la preparació d’una nova Ordenança Municipal sobre la Transparència tot i que la regidora ha insistit que l’Ajuntament està reconegut amb el segell de transparència Infoparticipa i està adherit a les recomanacions de bones pràctiques de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Montse Mínguez ha informat que la comissió tractarà properament en una reunió especial el tema de la prescripció de multes, però ha reiterat que no s’ha fet cap tracte de favor a càrrecs electes.