<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/29444>>.

El Ple de la Paeria aprova el Pla d’Usos de l’Horta de Lleida

El document, que incorpora bona part de les propostes dels grups, és el pla estratègic que ha de definir el futur de l’Horta i serà la base per a la redacció de la seva futura ordenançaEntre les mocions que han passat per la sessió d’avui, s’ha aprovat unànimement la presentada per la Plataforma Lleida Social per contribuir a la difusió i la implementació de la llei de Renda Garantida Ciutadana, aprovada al Parlament de Catalunya La sessió ha finalitzat amb un minut de silenci en record de les més de 270 víctimes de l’atemptat terrorista d’aquest matí contra una mesquita d’Egipte

El document, que incorpora bona part de les propostes dels grups, és el pla estratègic que ha de definir el futur de l’Horta i serà la base per a la redacció de la seva futura ordenançaEntre les mocions que han passat per la sessió d’avui, s’ha aprovat unànimement la presentada per la Plataforma Lleida Social per contribuir a la difusió i la implementació de la llei de Renda Garantida Ciutadana, aprovada al Parlament de Catalunya La sessió ha finalitzat amb un minut de silenci en record de les més de 270 víctimes de l’atemptat terrorista d’aquest matí contra una mesquita d’Egipte

El Ple de la Paeria ha aprovat aquest divendres el Pla d’Usos de l’Horta de Lleida amb el vot a favor d’una àmplia majoria dels grups municipals. El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa ha qualificat el dia i el ple d’avui d’històrics perquè és la primera vegada que es realitza un Pla d’Usos per a l’Horta que, a més, s’ha tirat endavant amb un ampli consens, tant dels grups amb representació a la Paeria, com de professionals i representants veïnals. El document, que aposta perquè l’Horta sigui un territori agrari competitiu i amb iniciatives empresarials, incorpora bona part de les 60 propostes dels grups municipals i serà la base per la redacció de la futura ordenança de l’Horta. 

El Pla d’Usos de l’Horta de Lleida ha rebut el vot a favor de tots els grups amb representació al Consistori (PSC, CiU, C’s, Crida-CUP, PP i Comú) amb l’excepció d’ERC, que s’ha abstingut.

El president de la Comissió de l’Horta, David Melé, i Salvador Solsona, en representació de la comissió de l’Horta de la FAV, han exposat al Ple el procés i l’argumentari del Pla, que te com a línies estratègiques:
-La millora i optimització de les infraestructures i els serveis generals del territori agrari de l’Horta de Lleida i dels seus habitants.
-Fomentar la implantació de serveis i la modernització de les explotacions agràries per millorar-ne la viabilitat.
-Promoure sistemes de producció i comercialització que afavoreixin l’increment de les rendes generades per les explotacions agràries.
-Aconseguir un espai de qualitat entorn de la ciutat de Lleida, integrat en el territori i en harmonia amb el medi natural i els seus valors paisatgístics.
-Consolidar i donar a conèixer el patrimoni natural i cultural de l’Horta de Lleida de forma compatible amb l’activitat agrària.

El ple de l’Ajuntament de Lleida també ha aprovat avui per unanimitat ratificar el conveni de col·laboració amb la Diputació de Lleida per tal de garantir el finançament de les obres del nou Museu d’Art de Lleida, que s’ubicarà a l’edifici de l’Antigua Audiència, a la Rambla Ferran.

A més, el ple ha debatut novament la modificació del planejament urbanístic per tal de reajustar el traçat de l’avinguda Víctor Torres, que ha d’enllaçar la LL-11 amb l’accés al sector SUR-42. La proposta incorpora noves prescripcions plantejades per la Direcció General d’Urbanisme de la Generalitat. El tinent d’alcalde i regidor de Promoció i Gestió de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha destacat que aquest vial, ja previst en l’actual planejament, millorarà la connexió del centre amb els barris de La Bordeta i Magraners i amb la variant sud, donarà servei a 21.600 vehicles i uns 32.000 residents, que a futur poden arribar a ser 55.300, pel creixement que es preveu en aquest sector. A més, ha indicat, permetrà donar cabuda a superfícies comercials de formats que ara tenen difícil encaix a la ciutat. La proposta s’ha aprovat amb els vots de PSC, C’s i PP, mentre que els grups de CiU, ERC-Avancem, Crida-CUP i Comú han votat en contra.

El Ple ha mostrat el seu rebuig contra la violència masclista i ha llegit, amb veu de la regidoria de Polítiques per a la Igualtat, Sara Mestres, el manifest unitari per al 25-N – Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència contra les Dones.

Mocions promogudes per entitats
La moció promoguda per la Plataforma Lleida Social ha obtingut el suport unànime dels regidors i regidores. L’objectiu de la proposta és contribuir a la difusió i a la implementació de la llei de Renda Garantida Ciutadana (RGC) aprovada pel Parlament de Catalunya. L’ha defensat al Ple, en representació de la plataforma, Pere Enciso.

També ha tingut llum verda la moció promoguda per l'Associació d'Agitació Cultural de Ponent de suport a l’escola pública catalana, exposada per Mercè Sorribes, amb els vots en contra de PP i Cs.

Mocions dels grups municipals
Tot seguit ha estat el torn de les mocions dels diversos grups municipals. Les dos primeres, presentades una, per CiU, ERC, Crida per Lleida-CUP i Comú de Lleida, i l’altra, pel PSC, s’han debatut de forma conjunta, però cap d’elles ha prosperat.
La dels quatre primers grups, que demanava en el seu enunciat la llibertat de les preses i els presos polítics, ha tingut a favor els vots dels proposants i el contrari de la resta, PSC, C’s i PP.
Per altra part, la moció presentada pel PSC s’ha votat per punts. El primer d’ells, que feia referència a que la relació de Catalunya amb la resta de l’Estat, ha comptat amb el suport dels regidors del PP, i el contrari de tots els altres grups representats al ple. Aquests, més els dos regidors populars, també han rebutjat els altres punts on el grup del PSC al·ludia que hi ha accions que generen alarma social, com les del dia 1 d’Octubre, i demanava una solució que permetés la sortida de la presó dels membres de l’anterior Govern de la Generalitat, així com dels màxims responsables de l’ANC i d’Òmnium Cultural. Els regidors de CiU, C’s, ERC, Crida per Lleida-Cup, PP i Comú han coincidit en rebutjar la moció.

Més sort ha tingut la moció que CiU ha presentat en defensa de la unitat de l’art del Museu de Lleida. També s’ha votat per punts, aconseguint el suport majoritari en tots ells i unànime en el que parlava de la defensa de la unitat de la col·lecció artística. Tot i això, el plenari ha rebutjat el punt que feia referència a l’aplicació oportunista de l’Article 155 per reclamar el lliurament del béns a Vilanova de Sixena.
La darrera de les mocions del ple d’aquest divendres ha estat la presentada pel Comú de Lleida on es demanava el suport a l’Ajuntament de Madrid, davant la intervenció dels comptes per part del Ministeri d’Hisenda. Aquesta proposta ha estat rebutjada amb els vots de PSC, C’s i PP i l’abstenció de CiU. Només ERC i la Crida-CUP han donat suport a la proposta del Comú.
Els regidors de l’Ajuntament de Lleida han finalitzat la sessió plenària guardant un minut de silenci per les més de 270 víctimes de l’atemptat terrorista a una mesquita d’Egipte, a petició de l’alcalde Àngel Ros, que també ha convidat els presents a participar en l’acte de rebuig a la violència, que tindrà lloc demà, a les 12 del migdia, a la plaça Paeria.