La tinenta d’alcalde i regidora de Bon Govern, Carme Valls, ha assistit aquest divendres a la tarda al tret de sortida de la 3a Lan Party Lleida.

300 gamers participen a la 3a Lan Party Lleida

Se celebra al Magical fins diumenge situant la ciutat com la capital dels eSports de Catalunya

Se celebra al Magical fins diumenge situant la ciutat com la capital dels eSports de Catalunya

Lleida serà des d’aquest divendres i fins diumenge la capital dels eSports -esports electrònics- de Catalunya durant la celebració de la 3a Lan Party que se celebra al Magical des d’aquest divendres i fins diumenge i que compta amb l’aforament complet amb la participació de 300 gamers La tinenta d’alcalde i regidora de Bon Govern, Carme Valls, ha assistit aquest divendres a la tarda al tret de sortida d’aquest esdeveniment que acollirà les finals de les competicions de League of Legends, VALORANT i Call of Duty.

300 persones competiran i conviuran durant  tres dies per saber qui és el millor en els videojocs de League of Legends, VALORANT, Call of Duty, Pokemon, FC24, Age of Empires II, Fortnite i molts altres títols destacats del món dels videojocs. També, per la Lan Party s'ha recaptat una bossa de premis valorada en més de 2500 € que es repartirà entre els campions dels diferents videojocs competitius escollits per a l'ocasió.

A més, aquest any també s'ha obert una zona d'exposició i prova de videojocs, d'accés gratuït per on s'espera que passin unes 1.500 persones durant el cap de setmana. En aquest espai, les famílies, infants i joves podran experimentar i provar simuladors d'F1, Ral·li, competir en el videojoc de FC24, Mario Kart, informar-se en els expositors dels principals clubs d'eSports del moment o veure competir en les finals els millors equips de Catalunya.

En aquest sentit, dos equips lleidatans ja estan classificats per aquestes finals. Es tracta de: Dream Maker Lleida (League of Legends) i Guinea Pink Alguaire (VALORANT). A més, aquesta edició també compta amb el torneig nacional de SECRET TOURNAMENT en el videojoc de Call of Duty, que portarà a la capital del Segrià vuit equips de tota la península per enfrontar-se entre ells en un torneig que promet molta emoció i sorpreses.

Aquest divendres al matí la Marraco Òmnium Cultural Lleida - Ponent ha convocat 8 instituts i centres de formació professional de Lleida que han fet una marató de videojocs per saber quin és l'institut o centre formatiu més "Gamer" de Lleida. En la dinàmica s’ha recreat el castell de Gardeny i el Turó en el videojoc de MINECRAFT i s’han realitzat uns Jocs de la Fam per veure quin és l’alumne amb més habilitats de supervivència.

La Game Jam és una activitat en què equips de programadors i dissenyadors de videojocs competeixen per a desenvolupar un videojoc durant el cap de setmana i el guanyador s'emporta un premi valorat en 350€. Els competidors i les competidores rebran una formació i el mentoratge de Brian Piancino, game producer a Troglobytes Games i Game Director i Producer a Golden Circle.

Les persones que visitin la 3a Lan Party de Lleida podran gaudir de zona de foodtruck amb La Pecadora i les seves hamburgueses, expositors de manga, concurs de cosplay i dibuixants del món manga.