<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/30226>>.

AMPLIACIÓ D'INFORMACIÓ El ple dóna compte de la liquidació pressupostària de l'any 2017, amb un superàvit de vuit milions d'euros

Els grups aproven el reconeixement de crèdit i la modificació del pressupost de 2018Ratificat l'acord que permetrà la posada en marxa del Centre de Dia de Santa Clara, amb 20 places per a gent gran depenent del Centre Històric, i la concertació de 20 places més al de MagranersConcessió de 31 plaques i medalles a persones i entitats de la ciutatEl ple de l’Ajuntament de Lleida debat vuit mocions. Set d’elles eren dels grups municipals sobre habitatge, pensions, atansament i llibertat de presos i qualitat de vida

Els grups aproven el reconeixement de crèdit i la modificació del pressupost de 2018Ratificat l'acord que permetrà la posada en marxa del Centre de Dia de Santa Clara, amb 20 places per a gent gran depenent del Centre Històric, i la concertació de 20 places més al de MagranersConcessió de 31 plaques i medalles a persones i entitats de la ciutatEl ple de l’Ajuntament de Lleida debat vuit mocions. Set d’elles eren dels grups municipals sobre habitatge, pensions, atansament i llibertat de presos i qualitat de vida

El ple municipal de l'Ajuntament de Lleida ha donat compte avui de la liquidació del pressupost de 2017, que es tanca amb 8.070.380 euros de superàvit, i ha aprovat el reconeixement de crèdits per a les despeses del passat exercici que no van tenir aleshores partida pressupostària disponible. Hi han votat a favor els grups del PSC, Ciutadans i PP, mentre que Convergència i Unió i la regidora no adscrita Rosa Maria Salmerón s'han abstingut, i ERC, Crida per Lleida i Comú han votat en contra. Els regidors també han donat el seu vistiplau a les modificacions de crèdit del pressupost de 2018 per fer front a aquestes factures pendents, amb vots de PSC, CiU, Ciutadans, PP i Salmerón, mentre que ERC, Crida per Lleida i Comú s'hi han oposat.

Aquest tràmit permetrà liquidar ja les factures pendents de 2017, que sumen 780.125 euros, la xifra més baixa dels últims deu anys, i que queden absorbits pel superàvit del passat exercici. La tinent d'alcalde i regidora de la Gestió dels Recursos Municipals, la Hisenda Municipal i les Polítiques de Transparència, Montse Mínguez, ha volgut felicitar als tècnics d'Intervenció i Tresoreria de l'Ajuntament pel resultat de la liquidació pressupostària i ha destacat que només han quedat pendents 86 factures de les 18.772 que va tramitar l'Ajuntament l'any passat, amb un període mitjà de pagament de 46,32 dies.

En l'àmbit de serveis a les persones, s'ha ratificat el conveni de col·laboració de l'Ajuntament amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, que permetrà que el Centre Històric disposi del nou Centre de Dia Santa Clara, per a persones dependents, que comptarà amb 20 places concertades. L'acord també contempla la pròrroga del conveni per un altre centre de dia, el de Magraners, que podrà seguir funcionant també amb una vintena de places concertades.

També s'ha aprovat el conveni de cooperació entre els municipis que integren el "Fòrum de les ciutats amb Consells de la Formació Professional de Catalunya".

En un altre ordre de coses, el Ple Municipal ha aprovat amb els vots a favor del PSC, C's, Crida, PP i la regidora Rosa Maria Salmeron, els vots en contra el grup del Comú i les abstencions del PDCat i ERC, l'expedient per extingir la concessió de l'ús del terreny municipal situat al Turó de Gardeny per l'explotació d'activitats d'oci en el complex d'oci The Hill. També s’ha donat conformitat aun canvi de planejament urbanístic que ha de permetre la futura ampliació de l’escola bressol del Centre Històric.

Concessió de plaques i medalles de la Paeria

El Ple Municipal ha aprovat la concessió de 31 plaques i medalles a entitats i persones rellevants de Lleida. S'ha atorgat placa de la Paeria a la solidaritat a la Vocalia de Dones de l'Av Balàfia, a la Vocalia de Dones de l'Av Escorxador-Templers, a l'Associació Mujeres en Igualdad, a l'Àrea de la Dona de la Partida de Montserrat, a l'Àrea de la Dona del Centro Extremeño, a l'Àrea de la Dona de la Casa de Aragón, a la Vocalia de Dones de l'AV de Cappont i a Salut Mental Ponent. La medalla de la Paeria a la solidaritat ha estat per Manuel Llaràs, Conxita Tarruella, Assumpta Costafreda, Ramon Baró, Natàlia Méndez, Pere Terrado, Pere Culleré, Antonio Chacón i Mercè Ciutat.

També s'ha aprovat la concessió de les Plaques de la Paeria al mèrit esportiu al Club Petanca La Mitjana, al Club Kayak Mitjana, al Club Handbol Pardinyes, al Club Tennis Urgell. La medalla de la Paeria al mèrit esportiu s'ha atorgat a Saül Craviotto Rivero. Les Plaques de la Paeria al mèrit cultural o artístic han estat per l'Associació Arts de Ponent i per a la Pastisseria Tugues. Les medalles de la Paeria al mèrit cultural o artístic s'han atorgat a Joan Ramon González, Carles A. Juste -Lo Beethoven-, Gregori Canalias i Josep Maria Castaño –Xixo Castaño-. En l'àmbit científic o investigador, les Medalles de la Paeria han estat per Josep Clotet, Josep Lluís Vigatà i Jaume Iglesias.

L'alcalde ha anunciat que, com demanaven diversos grups, es revisarà el reglament de concessió de les plaques i medalles, ja que l'actual data de 1995.

El ple de l’Ajuntament de Lleida debat vuit mocions

El ple de l’Ajuntament de Lleida ha debatut avui vuit mocions, una d’elles presentada per una entitat civil i la resta pels grups municipals del consistori.

La primera d’elles ha estat la presentada per l’entitat Azadí Lleida. Plataforma en solidaritat al poble kurd, de suport al poble kurd i al Cantó d’Efrin, que ha rebut el suport necessari per tirar endavant. El PSC, el PP i la regidora no adscrita Rosa M. Salmerón han votat en contra.

De les mocions dels grups municipals, ha estat consensuada la del grup municipal de Crida per Lleida-CUP, per establir mesures urgents en defensa del dret a l’habitatge.

No ha prosperat la moció de CiU, ERC-Avancem, Crida per Lleida-CUP i Comú de Lleida per la llibertat dels presos polítics i per una política penitenciària respectuosa amb els drets humans. Tampoc ha tirat endavant la que ha presentat el PSC a favor del respecte a les decisions judicials i sobre l’apropament dels presos.

Per altra part, la moció de Ciutadans sobre les polítiques d’habitatge al municipi ha estat aprovada mercès al suport dels vots dels paers del PSC, PP i la regidora no adscrita Rosa Salmerón.

La moció presentada conjuntament per CiU, ERC i el Comú de Lleida a favor de garantir el poder adquisitiu de les persones pensionistes, que ha estat defensada davant el plenari per Joan Miquel Ballesté, portaveu de Marea Pensionista, també ha estat aprovada, en comptar amb el suport dels regidors del PSC i la Crida per Lleida-CUP, a més dels membres dels grups proposants.   

El grup municipal del Comú de Lleida també ha dut al ple una moció que sota el títol de “per una Lleida de qualitat on viure”, ha plantejat una sèrie de propostes que incidien en aspectes que s’han de debatre en un plenari del consistori dedicat al Pla d’Ordenació Urbanística (POUM). La iniciativa ha estat finalment rebutjada, en sumar només el suport dels regidors d’ERC i de CiU en algun dels apartats de la proposta.

La darrera moció que s’ha debatut avui ha estat la del grup municipal del PP, que plantejava la dinamització dels mercats municipals i que ha disposat d’un ampli consens.  

Abans de finalitzar el ple, la presidenta de Ciutadans, Àngeles Ribes, ha fet un prec arran de l’atemptat terrorista d’aquest matí a la ciutat francesa de Carcassona, que ha estat recollit pel consistori. Aquest ha aprovat adreçar un missatge de condol a l’alcalde del Midi Pyrénées i al cònsol de França a Lleida.