<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/30405>>.

El Ple Municipal aprova les bases d’una nova convocatòria municipal d’ajuts a la rehabilitació dels edificis de Lleida

La iniciativa, que per tercer any s’amplia a vuit barris de Lleida, compta aquest any amb una dotació econòmica de 150.000€ Concessió de 43 plaques i medalles a persones i entitats de la ciutat

La iniciativa, que per tercer any s’amplia a vuit barris de Lleida, compta aquest any amb una dotació econòmica de 150.000€ Concessió de 43 plaques i medalles a persones i entitats de la ciutat

El Ple Municipal celebrat avui ha aprovat per unanimitat de tots els grups municipals les bases d’una nova convocatòria municipal d’ajuts a la rehabilitació dels edificis de Lleida situats al Centre Històric i els nuclis antics de Magraners, Bordeta, Cappont, Secà de Sant Pere, Balàfia, Pardinyes i Mariola, per tal d’incidir en el manteniment i la millora de les condicions de seguretat, salubritat, ornament públic, habitabilitat, accessibilitat, i sostenibilitat i ecoeficiència, als efectes d’evitar situacions de risc per a la salut i la seguretat de les persones o béns, i de desocupació permanent dels habitatges. La dotació econòmica és de 150.000 euros.
Les actuacions objecte d’ajuda són aquelles obres de manteniment, conservació i rehabilitació necessàries per esmenar les possibles deficiències detectades en la inspecció tècnica de l’edifici (ITE), referides als elements comuns dels immobles, a la millora de la sostenibilitat i l’ecoeficiència dels edificis, a l’assoliment d’una millor adequació a les condicions bàsiques d’accessibilitat universal i al compliment de les condicions mínimes d’habitabilitat dels habitatges, als efectes d’evitar situacions de risc per a la salut i la seguretat de les persones o béns, i de desocupació permanent dels habitatges
Per poder optar a les ajudes, els edificis havien d’haver estat sotmesos a la inspecció tècnica de l’edifici (ITE) i/o al Certificat de Seguretat i/o a una ordre d’execució dictada per raons d’urgència. A més a més, les obres de manteniment, conservació i /o rehabilitació de l’edifici, per a l’esmena de les deficiències detectades en les inspeccions tècniques, han d’estar executades. I, finalment, els edificis han de tenir una antiguitat de més de 45 anys, llevat dels casos d’actuacions derivades de situacions de risc per a la salut de les persones o la seguretat de persones o coses.
Solidaritat amb les víctimes de la violència masclista
El Ple Municipal ha manifestat al principi de la sessió la solidaritat de tot el consistori amb les víctimes de violència masclista i delictes contra la llibertat sexual, arran de la sentència del cas “La Manada”.
Concessió de plaques i medalles de la Paeria
Durant la sessió també s’ha aprovat la concessió de 43 plaques i medalles a entitats i persones rellevants de Lleida.
S’ha atorgat la placa de la Paeria a la solidaritat a Salut Mental Ponent, al Centre Ocupacional de la Fundació Sorigué, a l’Àrea de la Dona de la Casa de Aragón, a l’Àrea de la Dona del Centro Extremeño, a l’Àrea de la Dona de la Partida de Montserrat, a l’Asociación Mujeres en Igualdad, a la Vocalia de Dones de l’Associació Veïnal de Cappont, a la Vocalia de Dones de l’Associació Veïnal d’Escorxador-Templers i a la Vocalia de Dones de l’Associació veïnal de Balàfia.
La medalla a la solidaritat ha estat per Antonio Chacón, Assumpta Costafreda, Mercè Ciutat, Natàlia Méndez, Pere Culleré, Pere Terrado, Ramon Baró, Anna Ariño, Maria Recasens, Carmen Vilana, Conxita Tarruella i Manel Llaràs.
Les plaques de la Paeria al mèrit cultural o artístic han estat per la Congregació dels Dolors, a l’Associació Arts de Ponent i la Pastisseria Tugues. Les medalles han estat per Gregorio Canalias, Tonet Rufié, Jaume Porta, Carles A. Juste-Lo Beethoven, Joan Ramon Gonzalez, Josep M. Castaño i Ramon Drudis.
Les plaques al mèrit esportiu s’han donat al Club Tennis Urgell, al Club Handbol Lleida, al Club Kayak Mitjana i al Club Petanca La Mitjana. Les medalles han estat atorgades han estat per Antoni Gausí, Ramon Joan Farrús i Saül Craviotto.
També s’han donat plaques al mèrit educatiu o pedagògic a l’Institut Ronda de Lleida, l’Escola Espiga, la Llar d’Infants La Faldeta, l’Escola Antoni Bergós, l’Escola Joan Maragall i l’Escola de Jardineria de Lleida.
Finalment, les medalles al mèrit científic o investigador s’han atorgat a Josep Clotet, Josep Lluis Vigatà i Jaume Iglesias.
El ple de l’Ajuntament de Lleida debat sis mocions
El ple de l’Ajuntament de Lleida ha debatut avui sis mocions, dos d’elles presentades per entitats i la resta pels grups municipals del consistori.
La moció presentada per la Marea Pensionista de Lleida per rebutjar la creació d’un producte paneuropeu de pensions individuals com preveu la Comissió Europea ha estat aprovada, mentre que la que plantejava l’entitat Joves per la República per retre homenatge institucional a Guillem Agulló s’ha rebutjat.
Pel que fa a les mocions dels grups municipals, s’han rebutjat les presentades per la Crida-CUP per al reconeixement públic dels represaliats que van alçar el complex militar de Gardeny; la moció en suport als CDR i de denúncia a la seua criminalització per part de l’aparell de l’Estat espanyol, presentada pels grups de CiU, ERC, Crida-CUP i el Comú de Lleida; la moció dels grups de CiU, ERC, Crida-CUP i Comú per l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’Estat Espanyol i la moció presentada pel grup del Comú per acollir-se a l’expropiació temporal per augmentar el parc públic d’habitatge, a excepció d’un punt en el qual la Paeria ha aprovat una esmena manifestant la seva oposició a reformar la llei d’Enjudiciament Civil, que autoritza el desallotjament d’edificis ocupats.
En començar la sessió plenària, l’alcalde ha saludat els alumnes de 3r de l’Escola la Mitjana que avui hi han assistit com a públic.