<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/30503>>.

El Ple de la Paeria acorda per al 20 de juny el ple extraordinari de l’Estat de la Ciutat

Record a la sessió plenària per l’alpinista lleidatà Juanjo Garra amb motiu del cinquè aniversari de la seva mort aquest diumenge

Record a la sessió plenària per l’alpinista lleidatà Juanjo Garra amb motiu del cinquè aniversari de la seva mort aquest diumenge

El ple de l'Ajuntament de Lleida ha acordat en la seva sessió d’avui fixar pel dia 20 de juny la data del ple extraordinari sobre l'estat de la ciutat, que se celebra anualment. També s'ha donat el vistiplau a les bases de la convocatòria de la dotzena edició del Premi Mila de Periodisme per a la igualtat de gènere. A més, s'ha donat compte de l'estat d'execució pressupostari a 31-3-2018, de la tramesa de dades financeres al ministeri d'Hisenda i del caràcter definitiu de la modificació de crèdit del pressupost municipal aprovada en el ple del mes passat, un cop superat el termini d'exposició pública sense rebre cap reclamació.
Abans de començar la sessió el paer en cap, Àngel Ros, ha recordat que aquest diumenge es compleixen cinc anys de la mort de Juanjo Garra i ha demanat que consti en acta el recordatori per aquest estimat muntanyenc lleidatà.

Mocions
En l'apartat de les mocions, s'ha aprovat en la seva major part la presentada pel grup d'ERC-Avancem demanant suport al professorat de l'INS El Palau, de Sant Andreu de la Barca, i de tot el professorat encausat pel mateix motiu. En concret, els punts aprovats de la moció manifesten la solidaritat amb el professorat i la comunitat educativa d'aquest centre i d'altres en la mateixa situació; exigeixen que s'aturi la campanya de criminalització dels docents i l'ofensiva contra l'ensenyament públic en català; i manifesten el més absolut compromís amb la convivència i la pau entre totes les persones. En canvi, s'ha rebutjat el punt que demanava instar a la Fiscalia a retirar les acusacions i demanar l'immediat arxivament del procediment judicial.

El grup proposant de la moció ha rebutjat la votació de les esmenes proposades pel grup del PSC i la regidora no adscrita, Rosa Maria Salmeron, on es demanava que el departament d'Ensenyament donés les explicacions oportunes i prengués les decisions necessàries per garantir una bona pràctica educativa, i que rebutgen l'assenyalament d'alumnes o professors a mitjans o xarxes socials.

També ha tirat endavant la moció presentada pel grup municipal del PP instant al Govern de la Generalitat a restablir el diàleg i a continuar el procés de restauració de la legalitat constitucional i estatuària a Catalunya. Ha tingut el suport del PSC, Cs i la regidora M.Rosa Salmeron i han votat en contra CiU, ERC-Avancem, Crida per Lleida i el Comú.

La moció del Comú de Lleida sobre bones pràctiques en la comunicació institucional ha estat rebutjada per 15 vots (de PSC, Cs, PP i la regidora no adscrita) a 12 (de CiU, ERC-Avancem, Crida i Comú).

La moció de Crida per Lleida-CUP per una resposta efectiva a la situació de les persones temporeres a Lleida ha estat votada per punts i també ha estat rebutjada perquè no ha obtingut prou suport. El tinent d'alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, ha lamentat la falta d'ajuda d'altres administracions per afrontar aquesta problemàtica i ha recordat que l'Ajuntament de Lleida ofereix allotjament durant 4 dies als temporers sense contracte i que fa un seguiment exhaustiu de totes les persones que dormen al carrer.

No ha prosperat la moció per instar la Paeria a explicar la veritat dels fets de l’1 d’octubre, que han presentat CiU, ERC-Avancem i Crida per Lleida-Cup. S’ha votat per punts: el 1r, 2n i 3r ha obtingut els vots de CiU, ERC, Crida i Comú i els vots en contra de PSC, Cs, PP i la regidora no adscrita. El 4t punt ha tingut la mateixa votació amb l’abstenció del Comú de Lleida.